Czy warto kupić tego Passata B3?

22 Sty 2014, 22:56

Witam!
Przymierzam się do kupna Passata B3 w kombi jako wozidełko, a nie osła do ciężkiej roboty. Moją uwagę przykuło ogłoszenie:
[link do Tablica wygasł]
I teraz mam wielką prośbę do bardziej doświadczonych kolegów, czy warto jechać na oględziny? Czy cena jest adekwatna do tego co można po ogłoszeniu wnioskować?
A tutaj są jeszcze inne zdjęcia sprzedawanego Passata:
http://tufotki.pl/M3iaM

Pozdrawiam.
metaksa
Nowicjusz

Auto: VW Passat B3

22 Sty 2014, 22:59

Nie dałbym tyle kasy za Passata B3, raczej nie ma szans odzyskać przy późniejszej odsprzedaży. Z tym silnikiem to muł straszny będzie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

22 Sty 2014, 23:06

Za tyle można poszukać ładnego Passata B4 :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

22 Sty 2014, 23:10

Tylko ja nie chce B4, tylko chciałem kupić B3 w dobrym stanie z ciekawym wyposażeniem, bo to dość duża rzadkość na naszych polskich drogach - większość z B3 jest w opłakanym stanie albo kompletnie goła ;) rzecz zupełnie inaczej już wygląda z B4
metaksa
Nowicjusz

22 Sty 2014, 23:23

Tyle, że B3 to żaden klasyk... Żeby to jeszcze była jakaś ciekawa wersja np. G60... Według mnie szkoda kasy i lepiej kupić B4, który jest po prostu B3 po lifcie. :)
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

22 Sty 2014, 23:31

Dzięki za pomoc w decyzji :piwo:

W takim układzie, moim drugim typem był Fiat Bravo HGT z silnikiem 5 cylindrowym o poj 2l - co o czymś takim myślisz jiGsaw ?
metaksa
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Napęd E-Axle - Hybrydy Lexusa będą bardziej dynamiczne
    Lexus pokazał wprawdzie swoje pierwsze auto w pełni elektryczne, ale japoński producent wcale nie zamierza rezygnować z napędu hybrydowego. Inżynierowie pracują właśnie nad nowym układem E-Axle, który sprawi, że nawet ...

22 Sty 2014, 23:57

Jedynym udanym silnikiem w Bravo był 1.9 JTD. Były dwa silniki mocno średnie - 1.2 16V oraz 1.6 16V, reszta to buble. 2.0 HGT pali więcej od mojego 2.8 R6 do tego się psuje. Poza tym cały Fiat to kibel i nie polecam, to już lepiej kupić Passata B3 za 5 tysięcy, bo przynajmniej się odwdzięczy.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

23 Sty 2014, 00:16

metaksa napisał(a):W takim układzie, moim drugim typem był Fiat Bravo HGT z silnikiem 5 cylindrowym o poj 2l - co o czymś takim myślisz jiGsaw ?

Dobry pomysł na stratę kasy...spalanie 14l, warsztat jest jego drugim domem nawet ostatnio mogłem go kupić od kolegi za 2k bo ręce mu opadają. Pali 16l LPG !!!! reszta jest ok... no ale auto w cenie roweru zobowiązuje :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

23 Sty 2014, 06:00

Jak dobrze pamiętam to stasiowski121 był z okolic Ropczyc ale już dawno nie zaglądał na forum.
Ten z linku całkiem ładny ale jak koledzy wyżej wspomnieli szkoda kasy i będzie troche mułowate.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Sty 2014, 09:42

Jeszcze 2 słowa o Passacie tym z linku.Przepraszam za zawodowe zboczenie ale moim zdaniem warto zainteresować się tłem zdjęć w ogłoszeniu... Nowy albo wyremontowany domek,ocieplony...i Passacik przestał być potrzebny. Silnik wymyty,tapicerka wyprana i do ludzi. Do tego ładnie wysoko stoi tył na nowych sprężynach! Oj przewiózł ten Passat przewiózł..! :P Do tego hak i... 70 tys. przebiegu w dieslu przez 6-7 lat z CB... :ok: Resztę sam sobie dopowiedz. :)
Poszukaj sobie innego auta.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

23 Sty 2014, 16:29

A ile masz maksymalnie na wydanie?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Sty 2014, 18:33

Co do zdjęć to na niektórych auto stoi na prywatnej posesji więc tym bym sie raczej nie sugerował a czy wysoko nie wydaje mi sie.
Kolega kupił kiedyś Punto I,zdjęcia robione na podwórku gdzie stał bardzo ładny dom i był widoczny zadbany ogród,na oględzinach okazało sie że to posesja jego ojca a właściciel Punta mieszka w bloku i auto stoi pod blokiem :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Sty 2014, 20:19

Co ma tło do sprzedawanego auta bo nie bardzo rozumiem? Moge sobie zrobić zdjęcie w oborze i co to będzie znaczyć że bydło woziłem?
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

24 Sty 2014, 07:25

Jak zrobisz w oborze to wywoziłeś autem gnój z chlewu na kanapie tylnej i w bagażniku. Natomiast przywoziłeś paszę dla krów i świń w nogach pasażera, a na fotelu aż do podsufitki leżał suchy chleb dla konia w dni nieparzyste. To dokładnie to oznacza.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

24 Sty 2014, 07:51

Prosze o spokój :wink:
Barol
Awatar użytkownika