Czy warto kupić tego Seata??

13 Maj 2010, 18:18

Co sądzicie na temat tego Seata Toledo??
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Dzisiaj go oglądałem to wygląda całkiem dobrze. Nie jest odpicowany do handlu, wyplakowany itd. mimo tego silnik i wnętrze jest dosyć czyste. Właściciel mówi ze zaprasza z miernikiem lakieru. Mówi ze lakier jest oryginalny, podejrzewa, że z przodu maska była wymieniana, jednak nadkola itd według niego nieruszone. Na masce jest burchelek rdzy i mówi ze nie robił tego żeby nie było ze malowane czy coś ale może zrobić. Szczerze mówiąc ja się na tym aż tak bardzo nie znam, dlatego liczę ze Wy mi coś poradzicie. A na dokładniejsze oględziny wybiorę się z samochodem do znajomego, który robi tego typu przeglądy. Oglądałem książkę to też wygląda ok. Nie ma rzeczy typu jednakowy podpis robiony w ostatniej chwili, jednym rodzajem długopisu.
pelash
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce

13 Maj 2010, 18:42

Bardzo fajne autko, po zdjęciach widać że jest dosyć zadbane i na niemieckich blachach co dobrze świadczy że jeszcze nie jeździł po naszych drogach :) Jeżeli jest książka serwisowa to lux
re_volt
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polska

13 Maj 2010, 19:00

ale co do książeczki serwisowej to uważaj na podróbki!
Nie wszyscy Niemcy prowadzą książeczki serwisowy i "sprytny" sprzedawca mógł podrobić..
Mlekoserwis
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

13 Maj 2010, 22:19

W dzisiejszych czasach bardzo łatwo jest podrobić ksiązke serwisową.A co do Toledo z linku to ciekawie wygląda.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Maj 2010, 22:51

No tak a najlepiej zadzownić do serwisu który niby podbijał pieczątki i zapytać czy był samochód tam serwisowany ale za tym idzie znajomość języka :)
re_volt
Nowicjusz
Awatar użytkownika

14 Maj 2010, 00:17

Dzwonił do serwisu nie będę. Ale jak sie weźmie go na przegląd to troche pewnie będzie widać jeśli jest z 300tys cofany.

A jeszcze dzisiaj natknąłem się na takie ogłoszenie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Który według was jest bardziej godny uwagi?? Do jednego i drugiego mam tyle samo kilometrów.
pelash
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zbudować profesjonalny samochód driftingowy?
    Przedprodukcyjna Toyota GR Supra z silnikiem 2JZ, kompaktowa Corolla Hatchback czy bulwarowy roadster Opel GT - liberalne regulaminy techniczne w świecie driftu sprawiają, że inżynierowie mogą stworzyć naprawdę niesamowite ...

14 Maj 2010, 07:39

Ten drugi też wporządku wygląda.Mówisz że do obydwu masz tyle samo km a więc jedz obejrzyj te dwa,przejedż sie nimi i zdecyduj który bardziej Ci odpowiada bo tutaj nikt za Ciebie nie wybierze,możemy Ci tylko podpowiedzieć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

14 Maj 2010, 09:49

Właśnie na te podpowiedzi liczę :wink:
A wybiorę i tak sam, ale zdanie innych na ten temat pomoże mi w tym wyborze. Jutro sie przejadę, zobaczę tego drugiego.
pelash
Nowicjusz

14 Maj 2010, 09:59

No też tak teraz patrze i też bym tego drugiego wybrał bo lepiej wyposażony od pierwszego no i ma alumy oryginalne Seata :smile:
Barol
Awatar użytkownika

14 Maj 2010, 11:13

Też bym wybrał drugiego.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

14 Maj 2010, 12:54

Tylko wchodzi tu jeszcze kwestia książki serwisowej i tego, że z komisem nie po negocjuję ceny za bardzo, a tamten sprzedawca jest w stanie trochę opuścić. Ale zobaczę, wszystko okaże się po oględzinach tego drugiego.
pelash
Nowicjusz

14 Maj 2010, 13:24

To fajnie że ten pierwszy zrobił tylko 2tys.km w ciągu pół roku :???: ale ten pierwszy też niczego sobie no i racja coś ponegocjujesz.
Barol
Awatar użytkownika

14 Maj 2010, 14:19

Ja bym na twoim miejscu też wybrał tego drugiego ;)
re_volt
Nowicjusz
Awatar użytkownika

14 Maj 2010, 15:47

Niestety ale ten drugi odpada. Dzwoniłem do sprzedawcy i dowiedziałem się, że samochód jest do opłat jeszcze a cena podlega ale minimalnej negocjacji także chyba mnie na niego nie stać.
Znalazłem jeszcze jednego w tej samej miejscowości co ten pierwszy. Już widzę, że chyba wypucowany na sprzedaż dość mocno. Może by dostrzegać w nim coś niepokojącego??
[link do oferty na Allegro wygasł]
pelash
Nowicjusz

14 Maj 2010, 17:44

To jescze jest nic,Ty chyba jeszcze porządnie odpicowanego auta na sprzedaż nie widział :smile: ale nie na poważnie ten z linku wygląda wporządku no i auto jest sprowadzone a więc znowu do ceny dojdą Ci opłaty rejestracyjne.
Barol
Awatar użytkownika