Czy warto kupić

05 Sty 2011, 11:57

Witam,

Moja córka chce kupić Suzuki SX4 z silnikiem 1,6 benzyna - teraz jest fajna promocja na to auto i za niecałe 60 tysięcy można kupić dobrze wyposażoną wersję z przełączanym napędem na 4 koła .

moje pytanie brzmi: czy warto kupić to auto ? słyszałem bardzo dużo złych opinii na temat tego suzuki. Znajomy z pracy sprzedał takiego po roku . Podobno lepiej kupić jak już to Dieslem .
cruzer
Nowicjusz

Miejscowość: Mysłowice

05 Sty 2011, 15:13

Fakt, Fiatowski diesel najlepiej pasuje do tego auta :smile:
Jeździłem takim na jeździe próbnej i wrażenia pozytwyne jeśli chodzi o samą jazdę choć układ kierowniczy i skrzynia biegów nieco gumowa w działaniu.
Spytaj się znajomego co mu się działo z tym samochodem.
Ostatnio edytowany przez Jasiek90, 06 Sty 2011, 22:15, edytowano w sumie 1 raz
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Sty 2011, 15:40

no właśnie twierdzi, że za dużo palił - a muszę powiedzieć że jest to to osoba, która przestrzega ograniczeń prędkości oraz nie w głowie mu "startowanie" ze świateł (osoba ma 55lat) spalanie na poziomie 10L/100km silnik 1,6.

poza tym osobiście miałem okazję się o tym przekonać trzeszczały w nim plastiki na delikatnych nierównościach - fakt faktem jakość ich wykonania daje wiele do myślenia.

dlatego też pytam was aby poznać czy inni użytkownicy mają podobne problemy czy to był jakiś wyjątkowy egzemplarz
cruzer
Nowicjusz

Miejscowość: Mysłowice

05 Sty 2011, 15:42

Co prawda nigdy nie jeździłem suzuki,ale czytałem o tej marce wiele pozytywnych opinii. Myślę że model SX4 z silnikiem benzynowym jest jak najbardziej godny rozważenia.
AutoMisala
Początkujący

Miejscowość: RYBNIK

05 Sty 2011, 16:23

AutoMisala napisał(a):Co prawda nigdy nie jeździłem suzuki,ale czytałem o tej marce wiele pozytywnych opinii. Myślę że model SX4 z silnikiem benzynowym jest jak najbardziej godny rozważenia.

Człowiek pyta o porady życiowe, a nie o teorię wyczytane w poradniku dla akwizytorów.
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

05 Sty 2011, 18:05

ten sam silnik w o wiele cięższej Vitarze pali w granicach 7-8 litrów :mrgreen:
więc jakim cudem komuś pali 10 w lżejszym i bardziej opływowym aucie?? :shock: :mrgreen:
ogólnie jeśli chodzi o auto to bym go nie kupował ;) lepiej kupić golfa syncro lub A3 quattro
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Audi A8 hybrid
    Audi A8 łączy wydajność hybrydowego silnika sześciocylindrowego ze zużyciem paliwa motoru czterocylindrowego. Jednostka 2.0 TFSI wespół z silnikiem elektrycznym generują 180 kW (245 KM) mocy. Maksymalny moment obrotowy ...

05 Sty 2011, 22:36

Golfa ani A3 w tej cenie nie kupisz - a już lepsze nowe Suzuki niż używany Golf/A3 z mętną historią... Córka sąsiadów ma i jej się podoba, chociaż kupiła używanego po przejściach i jakieś kłopoty techniczne miała niestety.

Jeśli twojemu znajomemu pali 10l/100km to albo ma popsuty motor, albo zmienia biegi przy 5000 obrotów (sam myślałem że to niemożliwe póki się nie przejechałem z kobietą jej Hondą CRV która zmieniała bieg przy 4000-4500 obrotów, np jadąc ponad 100km/h robiła to na 4 biegu, przy okazji narzekając że strasznie dużo jej ta Honda pali)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

06 Sty 2011, 14:02

ładne jest to trzeba przyznać, ale jak dla mnie jakieś takie nie wygodne, dziwnie mi się w nim jeździło... w tym problem że ja nie jeżdżę na wyglądzie :mrgreen:
przy okazji 3 miesięcznego użytkowania auto było 4 razy w serwisie z powodu awarii elektroniki (abs/asr i częsta choinka na desce rozdzielczej bez żadnych związków z mechaniką pojazdu)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)