Czy warto kupowac sprowadzane samochody?

06 Lut 2007, 13:11

Czy warto kupowac sprowadzane samochody, np z Niemiec?Czy sa w lepszym stanie niz te kupowane z Polsce? Czy jest sens bawic sie w dodatkowe papierki i bulic dodatkowa kase?
:p
Karolina
Nowicjusz

Miejscowość: 3miasto

06 Lut 2007, 13:58

Sens jest oczywiście. Ponieważ samochody sprowadzane z zagranicy np. z Niemiec nie są tak weksploatowane jak nasze (mam na myśli w szczególności zawieszenia), a co do papierków to wcale nie ma ich az tak dużo więcej...

Pozdrawiam
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

09 Lut 2007, 15:09

Karolina napisał(a):Czy jest sens bawic sie w dodatkowe papierki i bulic dodatkowa kase?

Ja ostatnio szukałem, ile właśnie jest tych dodatkowych papierków i złotówek.
Znalazłem kilka stronek, w sumie informacje były zbieżne, tylko nie wszędzie koszty podane prawidłowo... w końcu znalazłem jednak coś, co wygląda OK. Polecam zajrzeć, fajny kalkulatorek mają i opis krok po kroku :)
Aha, i nie biorę od nich kasy za reklamę :twisted: :twisted: :twisted:
[link wygasł]

A co do stanu technicznego - no cóż, raczej się opłaca - lepsze drogi, lepsze serwisy, wyższa kultura jazdy, nawet paliwo pewnie lepsze... to wpływa dodatnio na pojazd.

pozdrawiam,

JM
Jacek_Michu
Nowicjusz

19 Mar 2007, 14:54

Karolina napisał(a):Czy warto kupowac sprowadzane samochody, np z Niemiec?Czy sa w lepszym stanie niz te kupowane z Polsce? Czy jest sens bawic sie w dodatkowe papierki i bulic dodatkowa kase?

witam karolino napewno warto auto kupić z niemiec dlatego jak coś sie zepsuje to wymieniają na nowe a unas w polsce to wiesz jak bywa \ auta w z niemiec przeważnie jeżdzą po autostradzie i nie są dotuczone
mariusz
simsonmariusz
Nowicjusz

19 Mar 2007, 14:58

Jak najbardziej zgadzam sie z kolegami. Warto. Poza tym, jeżeli nie chcesz bawić się w papierki poszukaj komisu, tam wszystko Ci skompletują dużo szybciej, bo mają dojścia a nawet załatwią, ze mniej to będzie kosztować. A Tobie zostanie tylko rejestracja i ubezpieczenie - o tym też warto poczytać, bo np. VW należą do grupy podwyższonego ryzyka kradzieży i tu ubezpieczenie jest droższe. Ale ja i tak mam VW i sobie go chwalę:) A i jest to Holender.
kohena
Nowicjusz

Miejscowość: wawa

27 Mar 2007, 00:13

Pewnie i warto, choćby był klepany i nie wiadomo co przy nim robione... Ja się już naoglądałem tych aut z Niemiec, i śmiać mi się chce, jak widzę Polaków, którzy kupili sobie auto sprowadzane z Niemiec i jadą nim do Anglii. A potem nie potrafią nim jeździć po lewej stronie, ale upierają się że tak jest taniej, co wcale nie jest prawdą. :lol: A najlepsze jaja to są jak który zaprowadzi samochód do serwisu i mu doliczą dodatkowe koszty, bo samochód jest spoza UK i trzeba było dodatkowe części sprowadzać, choć Angielskie odpowiedniki pasują idealnie :lol: A Anglicy mają jobla na punkcie dopasowywania części według podręczników :lol:
DFireCrow

02 Lip 2009, 12:00

nie jest tak zle tylko trzeba wiedziec juz przed zakupem co jest potrzebne a potem przejsc całą ścieżke mi się udało to każdemu sie uda :) A jeśli chodzi o stronki to jest ich wiele tylko z aktualnością bywa różnie.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez tupciu, 02 Lip 2009, 22:33, edytowano w sumie 1 raz
pozdro
tupciu
tupciu
Nowicjusz

Miejscowość: Poznan
Auto: Nie mam