Czy warto? Nowy samochód od brokera

13 Gru 2016, 13:38

Witam,
mam pytanie. Czy ktoś miał może styczność z brokerem sprzedającym nowe samochody z UE? Mój szef chce drogie luksusowe auto (Audi, BMW, Mercedes, może coś innego), ale warunek jest jeden - musi być dobra cena. Znajomy polecił mi brokera, który nazywa się Cars Dealer Group. Kontakt jest fajny, oferta dobra, pomoc profesjonalna. Ale ja nie miałem nigdy styczności z brokerami? Zanim przyjmiemy ofertę, to muszę zebrać kilka opinii. Mam też kontroferty ale ta od Cars Dealer wydaje się być najtańsza.
Kilka pytań?
1. Czy ktoś miał styczność z brokerem?
2. Jeżeli tak, to jakim? Czy polecacie?
3. Czy może dać sobie spokój i kupić w salonie? Co prawda prawie 30% drożej ale...

Proszę o pomoc. Czas nagli. Szef jest osobą nie cierpliwą.

Z góry dziękuję za pomoc.
MD
alabib
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 10 1998
Auto: służbowe

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 L i TL
    Renault 5 weszło do sprzedaży w 1972 roku. Wprowadzono na rynek jednocześnie dwie wersje: "L" z silnikiem o pojemności 782 cm3, a następnie 845 cm3 oraz wersję "TL" napędzaną silnikiem 956 cm3, zapewniającym większą uniwersalność ...
    Z dzieckiem na wakacje - podróż w samochodzie
    Wyjazd na rodzinne wakacje często oznacza pokonanie setek kilometrów samochodem, aby dotrzeć do celu. Przejechanie kilku godzin w aucie bywa trudne i męczące, zarówno dla kierowcy jak i pasażerów, w szczególności ...