[micra] Czy warto pchać się w ten samochód?

15 Wrz 2015, 14:56

Witam serdecznie,

jutro jadę zobaczyć Mikrę. Nie będę się rozpisywał w szczegółach. Jednym słowem, auto ma to co potrzebuję.

Potrzebuję waszej porady, bo być może ktoś był ją oglądać, być może ktoś zna historię auta i może ewentualnie przestrzec.

Poniżej podaję link:
[link do oferty na Olx wygasł]

Rozmawiałem właścicielem i jego historia, że tak powiem przekonuje mnie. Auto jest sprowadzone w 2007 r. z Niemiec. W Polsce miał dwóch właścicieli. Ja byłbym trzecim. Sądzicie, że warto go zakupić?

za wszelkie sugestie, dziękuję serdecznie.
sarkon
Nowicjusz

Auto: Brak

15 Wrz 2015, 19:43

Wygląda ok tylko pytanie do czego potrzebujesz auta? Bo Micra sprawdzi się jedynie w mieście ewentualnie na krótkie trasy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Wrz 2015, 19:52

Auto będzie służyło do przemieszczania się w mieście z punktu a do punktu b, z akcesoriami do zabawy dla dzieci. Także najważniejsze by kanapa była składana:) Bo jak podejrzewam pojemnością bagażnika, to Micra nie grzeszy:) Jeżeli chodzi o dłuższe trasy - max 50 kilometrów na autostradzie. Także nie będzie to samochód do codziennej jazdy na zakupy, do pracy czy do lasu.
sarkon
Nowicjusz

15 Wrz 2015, 19:53

To może być :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Wrz 2015, 20:02

Dziękuję serdecznie za poświęcony czas:)
sarkon
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne światła drogowe
    System automatycznych świateł drogowych automatyzuje – jak sama nazwa wskazuje – przełączanie świateł z drogowych na mijania i odwrotnie. Nie eliminuje jednak problemu, jakim jest gorsza widoczność wynikająca ...