Czy warto regenerować turbosprężarkę

20 Cze 2016, 12:41

Witam wszystkich serdecznie. Mam problem z turbosprężarką do mojego Jeepa Cherokee. Auto dymi na czarno. Do tej pory jakoś jeździłem, ale zaczyna dymić coraz bardziej i czas najwyższy podjąć się naprawy. Pytanie brzmi czy warto regenerować turbosprężarkę. Czy nie lepiej kupić nową używaną? Obawiam się tylko że kupię w tym samym stanie albo jeszcze gorszą. Jakie są wasze doświadczenia w tej kwestii? Pozdrawiam
Komedo
Nowicjusz

Auto: Jeep Cherokee

20 Cze 2016, 12:57

Komedo napisał(a):Pytanie brzmi czy warto regenerować turbosprężarkę.
Jeżeli już to tylko w zaufanym warsztacie który da na naprawę gwarancję.

Komedo napisał(a):Czy nie lepiej kupić nową używaną?
A skąd wiesz w jakim będzie stanie? Regeneracja wyniesie pewnie tyle co kupno innej używanej w niewiadomym stanie. Jak chcesz kupić inna to tylko nową.

Tu masz info Jak dbać o turbosprężarkę, a tu jest trochę informacji na temat naprawy. Ma to być nowa turbosprężarka, czy regenerowana? Na koniec warto przeczytać najważniejsze informacje dotyczące wymiany turbosprężarki.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VW up! GTI z silnikiem o mocy 85 kW/115 KM
    Volkswagen wprowadza na rynek nowego up!-a GTI – model o niewielkiej masie własnej, z mocnym silnikiem, sportowym zawieszeniem i typowymi wyróżnikami aut GTI na nadwoziu i we wnętrzu. up! w wersji GTI dostępny ...