Czy warto - Samochod z USA

12 Lut 2008, 01:28

Witam

http://motooferta.pl/1160_e90_2005.html,25918_bmw_328_xi_2_8_petrol

Co sadzicie o tym samochodzie. Czy warto kupic.

Jaki jest ogolny koszt sprowadzenia auta z USA. Na co trzeba patrzec ??

Pozdrawiam
katrana
Nowicjusz

12 Lut 2008, 09:28

Nom autko fajne, ale dostało troszkę w tył, przód delikatnie, ale z tyłem mogą być problemy-wiesz nie widzisz auta w realu więc...poduszki całe to może nie jest tak źle, tylko, że przednie wystrzeliwują przy uderzeniu przodem:P Weź przed komputer gościa co miałby robić te auto, pokaż mu i niech on oceni, martwiłbym się tym tyłem, chociaż w Polsce... :)
Opłaty? Transport raczej nie będzie drogi=>$ nisko stoi więc...a co do cła to nie mam pojęcia.
Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

12 Lut 2008, 13:03

Znałem kiedyś kogoś kto sprowadzał jakiś samochód dla siebie, to z tego co pamiętam to mówił o koszcie rzędu 10 tys zł za przewóz...
Co do napraw to Ty się nie przejmuj naprawą. :lol: Nie tak porozwalane samochody chodzą u nas jako "bezwypadkowe" :twisted: Dobry warsztat + pomiar punktów stałych nadwozia i prostowanie i będzie :D
strefa66
Nowicjusz

12 Lut 2008, 14:07

Nie raz widziałem robione auta po wypadkach śmiertelnych, przecież to normalne w Polsce, nie wszyscy, ale są niestety tacy handlarze...wiem, bo np. był wypadek nie daleko mojej miejscowości, 1 ofiara śmiertelna, ktoś kupił i później robią...sprzedają i mówią, że uszkodzenia powstałe na parkingu... eh;/ Co do BMW, jest mocno uderzone w tył, wiadome spokojnie można zrobić, ale koszt...to zależy jak dla kogo. Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

13 Lut 2008, 15:36

http://www.amerykanskiesamochody.pl/oplaty.php

tak na szybko wyszukane. ceny sa wszedzie podobne. Na allegro duzo ludzi sie tym zajmuje.

Napewno wyjdzie taniej niz taki sam rocznik kupic w polsce.
Co to tego to niema z nim zle jesli silnik caly i poduchy. To sie szybko z tym uwiną.
Jesli by sie to nie oplacalo to by nie sprzedawali takich auto do polski.
tihomax
Początkujący

13 Lut 2008, 16:37

Musisz pamiętać, że niektóre części karoserii są inne i można dosyć długo czekać na zamówienie.
Letsplay
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk/Londyn
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak poruszać się po kierownicy?
    Prawidłowe ułożenie rąk na kierownicy ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, ponieważ właśnie dzięki niej kierowca ma kontrolę nad układem kierowniczym i zawieszeniem. Tylko prawidłowe trzymanie koła kierownicy umożliwia ...

13 Lut 2008, 20:40

Też racja
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz