Mam starą Astrę i myślę sobie co by zaszaleć z instalacją gazową.
Słyszałem przeróżne opinie, często bardzo skrajne. Na przykład że silnik szybciej się zużywa, albo że będzie dużo spalał i bardzo długo będzie się spłacała instalacja gazowa.
Jak ktoś ma doświadczenie w temacie to proszę o wypowiedź.
W twoim przypadku trzeba wziaść pod uwagę przebieg jaki ma silnik, jeżeli jest on zbyt duży zakładanie gazu mija się z celem. Tak jak kolega "grzestv" napisał musisz sobie wyliczyć czy przy dzisjejszej cenie gazu to ci sie opaca? Płacąc średnio ok 2tyś. za instalacje gazową będziesz musiał przejechać jakieś 20tyś. km żeby instalacja ci się zwróciła przy spałaniu 8L na 100km to tak orientacyjnie.
W twoim przypadku trzeba wziaść pod uwagę przebieg jaki ma silnik, jeżeli jest on zbyt duży zakładanie gazu mija się z celem.
hmm...kolega coś bzdury opowiada ja użytkuje stare AUDI które ma gaz od 6 lat i nic niedzieje się z silnikiem,a instalacja zwróciła się po około 6 mies.to co kolega pisze to plotki i bajki
Heh.. może nie sprecyzowałem dokładnie chodziło badziej o kondycję silnika bo jak wiadomo silnik może mieć dużo kilometrow przejechanych a jego kondycja bedzie nadal dobra. Miałem Nissana Sunny 1.3LX z gazem mial ponad 300tyś. a chodził rewelacyjnie...
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
Jak zamontować fotelik w samochodzie dla Twojego dziecka? W ramach kolejnego materiału z cyklu Piątek ze Szkołą Auto, instruktorzy doradzają, jak zamontować fotelik dla dziecka. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Poświęcamy czas i energię, by naszym pociechom ...
Jakie są konsekwencja użytkowania instalacji gazowej (BMW 3 E36 1.6), mam na myśli częstrzą wymianę świec, jakiś parownik (co to jest parownik ), słyszałem też opinie że silnik chodzi na such i takie tam. Jak jest w rzeczywistości ?
Nie ktore silniki pozytywnie znoszą gaz i nie skraca sie ich żywotność tak jak w wiekszosci modeli.Nie zawsze sprawdza sie to ze nie opłaca sie zakladac gazu bo silnik sie szybciej niszczy.Ale i tak w wiekszosci sie to niestety sprawdza.Pozdro.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.