REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
ACSznycel napisał(a):Czy znajomy porównuje legendarną Gelendę z paskudnym Q7 które wygląda jak wieloryb a prowadzi się jak wanna?
Ten Mercedes to świetny zakup - po pierwsze jest unikatowy - inne firmy starają się robić samochody wyglądające jak mydelniczki, a GL wygląda podobnie od lat. Oczywiście w środku wszystko jest tak jak powinno - nowoczesne i solidnie wykonane, chociaż TV ma tą wadę że nie działa podczas jazdy - żeby obejrzeć co tam nowego u Ryśka z klanu musisz się zatrzymaćW sumie szkoda bo wprawdzie nie rozprasza kierowcy, ale pasażerom może się nudzić.
Po drugie - jest to auto terenowe, a nie pseudoterenowy SUV (nie wiem czy dla twojego znajomego będzie to miało znaczenie).
Generalnie auto dość męskie - zarówno z wyglądu jak i z obsługi - np. tylna klapa ciężko się otwiera i zamyka, szczególnie jeśli jest na niej koło zapasowe.
Ja miałem okazję jechać 220-konnym dieslem z automatem - i mimo sporej masy oraz automatu zbierał się szybko - może aż za szybko bo jego kierowca nie był najbystrzejszym okazem niestetyTak czy inaczej taka moc wystarczy w zupełności, więc nie ma co szukać tych z mocniejszym silnikiem które są już tylko benzynowe...