Czy yaris to dobry wybór?

16 Lip 2013, 19:33

Co sądzicie o Toyocie Yaris 1.3. z salonu, 2008, cena 24000. Ma służyć na dojazdy 40km dziennie. Aktualnie mam fiata, który pali 6l. Ile może palić Yaris? Dodam, że będę musiała go spłacać i nie chciałabym dopłacać na stacji paliw. Co myślicie?
tulipan1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

17 Lip 2013, 15:23

tulipan1 napisał(a):Co sądzicie o Toyocie Yaris 1.3. z salonu, 2008, cena 24000. Ma służyć na dojazdy 40km dziennie.

Mam takie autko i dziennie pokonuję podobną trasę Yariskę użytkuję od dwóch lat i uważam że to dobry wybór, a zrobiłem nią już około 45tyś. km. Jeżeli chodzi o spalanie benzyny to w korkach z klimatyzacją nie przekracza 7l/100km przy normalnej jeździe. Średnio wychodzi ok 6,2-6,4 miasto i trasa pół na pół. Jadąc tylko w trasie z prędkościami 90-120km/h schodzi poniżej 6l/100km. Jeżeli chodzi o naprawy to tylko oleje filtry, klocki normalne sprawy eksploatacyjne :ok:

W środku samochód ma bardzo dużo miejsca jak na swoją klasę i tylna kanapa jest dzielona oraz przesuwana więc można sobie bagażnik powiększyć oczywiście kosztem miejsca na nogi z tyłu :) Polecam auto pięciodrzwiowe.

Ja mam założoną sekwencję i spalanie gazu jest o około litr większe niż benzyny :mrgreen:
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...