Czy z powodu tego pęknięcia powinienem zmienić klosz ?

04 Cze 2019, 10:32

Nie wiem czy widać - jak się wepchnie to się zapada. Na pierwszy rzut oka nie widać .
heniaxd
Nowicjusz

04 Cze 2019, 10:56

Według mnie nie, nie wpływa to na jakość światła, jedynie co to pewnie kurz będzie sie dostawał tam.
gber44

05 Cze 2019, 12:40

Jeżeli ten plastik z pęknięcia odchodzi to możesz kupić klej taki sekundowy, one mocno łapią plastik i nim przyłapać może uda ci się choć częściowo zabezpieczyć to miejsce przed dostawaniem się wody i kurzu.

Ja kiedyś takim klejem podkleiłem pęknięcie i było ok ale musiałem w miejscu pęknięcia lekko przeszlifować później papierem ściernym jak klej wysechł i przepolerowałem ręcznie pastą K2 (chyba jak dobrze pamiętam) to nic nie ciekło.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

12 Lip 2019, 21:53

Nie powinna by to droga lampa,sugeruję wymianę na szczelną lampę,odradzam klejenie spawanie i tego typu zabiegi z reguły kończy się to dostaniem wody do środka do skutkuje korodowaniem wiązki,potem uszkodzeniem styków w kostce i dalszymi problemami z elektryką,
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 64
Prawo jazdy: 18 05 2013
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: VW GOLF 3
Silnik: 1.8 KAT 90 KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

12 Lip 2019, 22:11

To fiat UNO . Nowy klosz lampy ( wymienny ) to tyle co flaszka np. absolwenta :mrgreen: Nie wypijem , będziem trzeżwi , ale będziem świecić należycie zadem :ok:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna