Czym konserwowac vw polo 1.4 tdi 2000

25 Lis 2009, 19:53

witam

Mam pytanie odnosnie czym zakonserwowac podwozie samochodu i czy w ogole takie konserwowanie ma sens? mam vw polo rok 2000 i teraz zastanawiam sie and taka konserwacja, w internecie znalazlem takie produkty: Bitex, Bitgum
czy ktos slyszal o tych produkatach,a moze ktos ich uzywal??? jesli tak mto prosze o odpowiedz w jaki sposob je nakladac i ktore elementy nalezy nimi konserwowac a ktorych nie wolno...a może ktoś zna lepszy pomysl na konserwacje vw polo2000.czekam na odp

pozdrawiam
Mariusz86
Nowicjusz

Miejscowość: Sulejów

25 Lis 2009, 20:30

Witam.
Ja to robilem Bitgum-em.Wspaniala rzecz!Mozesz to zrobic pistoletem(potrzeba rozcieczyc),a najlepiej pedzlem.Zejdzie Ci dlugo ,ale bedzie dobrze.Zuzylem prawie dwie puszki 1-o litrowe.
Umyj dobrze auto,poczekaj 1-en dzien i maluj.Przeczysc progi szczotka ,nadkola ,zabezpiecz wszystkie kable i polaczenia tasma papierowa.Nie maluj rury wydechowej - :lol: Ha!,Ha :lol: !Co wiecej powiedziec ?! - MALUJ! :mrgreen: Pozdrawiam i powodzenia. :mrgreen:
Ps;Bedzie sie trzymalo 4-5 lat,a moze i wiecej.
processor
processor
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpackie

26 Lis 2009, 22:54

Ja konserwowałem w tym roku Corse 98r blachogumą i wyszlo bardzo ładnie. Poszła puszka 3kg. Robilem sobie konserwacje sam przy pomocy kompresora.
mikan10
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Grillowanie, wyjazdy czy wesela - wczorajszy kierowca
    Letnie grillowanie, wyjazdy czy wesela często łączą się ze spożywaniem alkoholu. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że w takiej sytuacji często nie są zdolne do prowadzenia samochodu nie tylko tego samego wieczoru, ...