Czym udrożnić rurkę od spryskiwacza ?

31 Lip 2019, 16:58

Siemka ostatnio padł mi tylny spryskiwacz szyby. Po szybkiej rozbiórce mechanizmu okazało się, że wszystko wewnątrz diabli wzięli ( dysza , plastikowa rurka ) i mam taki problem bo nie mogę przeczyścić tej metalowej rurki - wie ktoś jak skutecznie to udrożnić ??

[link wygasł]

i takie pytanie czy ten mechanizm mogę nasmarować wazeliną techniczną ?

[link wygasł]

Dzięki i pozdrawiam :ok:
ibiza66
Nowicjusz

31 Lip 2019, 20:18

ibiza66 napisał(a):mam taki problem bo nie mogę przeczyścić tej metalowej rurki - wie ktoś jak skutecznie to udrożnić ??
A to jest rurka od spryskiwacza? Przez nią leci płyn? Weź jakiś cienki drucik i nie powinno być problemu.

ibiza66 napisał(a):i takie pytanie czy ten mechanizm mogę nasmarować wazeliną techniczną ?
Przecież widać na zdjęciu że masz tam nadmiar smaru oryginalnego weź go przenieś w odpowiednie miejsce gdzie pracują zęby i to wystarczy. Tam nie ma sensu więcej ładować smaru to co jest w zupełności wystarczy.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

31 Lip 2019, 22:47

Cichy77 napisał(a):A to jest rurka od spryskiwacza? Przez nią leci płyn? Weź jakiś cienki drucik i nie powinno być problemu.

Tak to jest rurka od spryskiwacza i przez nią nie leci płyn nawet pod kranem woda , cienki drucik nie wchodzi w grę bo coś blokuję w środku i ta rurka jest zatkana :/
ibiza66
Nowicjusz

31 Lip 2019, 23:22

ibiza66 napisał(a):mam taki problem bo nie mogę przeczyścić tej metalowej rurki -
A powietrzem pod cisnieniem probowałeś... :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

01 Sie 2019, 09:32

kup nową rurkę i spryskiwacz :yes:
radzio12
Nowicjusz

01 Sie 2019, 16:06

Migi60 napisał(a):A powietrzem pod cisnieniem probowałeś.

Próbowałem , mały prześwit jest ale nawet cienka rurka nie przechodzi

[link wygasł]
ibiza66
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

12 Sie 2019, 17:13

Często na rurkach spryskiwacza są zaworki zwrotne dlatego może nie możesz tam dalej włożyć druciku. Czasem taki zaworek jak się przytka to nie puszcza w ogóle płynu.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!