Czym wyczyścić plamę z krwi na fotelu (KIA CEED)

21 Wrz 2013, 11:31

Witam, moja mama poprosiła mnie bym znalazł jakieś informacje w internecie czym zmyć plamę z krwi na fotelu (nie, nie doszło do żadnego zabójstwa xD) plama powstała w niedogodnym dla kobiet okresie. W internecie znalazłem takie niejednoznaczne informacje typu "ale uważaj bo.." "lepiej podziała to... "ale jednak spróbuj tego"

Dlatego też może mieliście podobny problem i wiecie. Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
TooruHW
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 11 1996
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

22 Wrz 2013, 07:16

ACE ?? Woda utleniona ??
Zanim cokolwiek zrobisz - spróbuj gdzieś na boku, czy nie wypala dziury.. Nie wiemy z czego jest tapicerka na fotelu..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

24 Wrz 2013, 12:17

Z takich "babcinych" sposobów słyszałem, że aby usunąć plamy z krwi należy plamę polać wodą z rozpuszczoną solą lub sokiem cytrynowym a potem zmyć zimną wodą.

Jak nie pomoże to wtedy woda utleniona dopiero.
Sensei
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2003

16 Kwi 2014, 23:48

Polecam odplamiacz enzymatyczny firmy chemspec lub prochem i odkurzacz piorący .Należy pamiętać żeby roztwór którym czyścisz tę plamę był zimny. Są to profesjonalne produkty więc na pewno zadziałają.
profi
Nowicjusz

Auto: scenic
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna

16 Wrz 2014, 12:00

Warto byłoby określić czy jest t jasna czy ciemna tapicerka,skóra czy nie- podaj po prostu szczegóły i postaramy się pomóc,bo każdego specyfiku można próbować,ale czy będzie skuteczny to już osobna historia.
Autodbalnia
Nowicjusz

Auto: BMW 520

24 Paź 2014, 17:04

Krew poki nie zakrzepła zmywa doskonale ZIMNA woda. Jak już zaschło to troche lipa. Ja bym uderzył do kogoś kto to robi profesjonalnie.

Coś ty robił w tym aucie? :)
Hexxen
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Mazda 3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Słynny wolnossący silnik V10 Lexusa LFA
    Legendarny Lexus LFA był bez dwóch zdań najbardziej ambitnym projektem w historii japońskiego producenta aut luksusowych. Supersamochód o nadwoziu wykonanym w całości z kompozytów zbrojonych włóknem ...
    Volkswagen Touareg I
    Touareg to duży SUV klasy średniej-wyższej, bezpośredni konkurent m.in. Mercedesa ML i Toyoty Land Cruiser. Konstruktorzy z Wolfsburga postawili na luksus i to, co teoretycznie w terenówce powinno być najważniejsze, ...

15 Gru 2014, 14:32

woda utleniona i gąbka z zimną wodą powinno puścić, potem można użyć jakiegoś srodka do prania tapicerki :)
kasia1967
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 12 2008
Przebieg/rok: 31tys. km
Auto: Renault Clio
Silnik: 1.5
Rok produkcji: 2007