Czym wyczyścić zaschnięty asfalt na karoserii??

19 Lis 2008, 17:20

witam!!
ostatnio jechałem samochodem drogą, na której był wylewany swieży asfalt. Świeży asfalt ochlapał mi karoserię, zasechł i teraz nie moge tego domyć niczym.
Czym mogę zmyć ten zaschnięty asfalt z karoseri????

proszę o Wasze rady w tej sprawie

Pozdrawiam
pavellas
Nowicjusz

19 Lis 2008, 17:36

Witam :) w sklepach z lakierami samochodowymi są dostępne środki do usuwania tego rodzaju zanieczyszczeń z karoseri. Sprzedawca napewno doradz Ci jaki środek kupić.
Pozdro 8)
Calitrri 80
Calitrri1980
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

20 Lis 2008, 19:25

najprostsza stara metoda do usuwania to MASŁO lub może być benzyna, olej napędowy
fredas
Początkujący

27 Lis 2008, 22:42

dobrze sprawdza się również ACETON zmywacz dostępny w każdym sklepe chemicznym, przy tym nie uszkadza lakieru
jaras_gost
Nowicjusz

Miejscowość: Gostynin

07 Lut 2009, 22:07

ja uzywam terpentyny
lrf
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Poland

08 Lut 2009, 15:03

tar&glue remuver bardzo dobry rospuszczalnik do takich spraw produkcji angielskiej nie wchodzi w reakcje z lakierem lub glinka do lakieru tylko że ona jest droga ale bardzo poprawia lakier. jak masz pytania zwiazane z czyszceniem aut to pisz ja sie tym na codzień zajmuje i posiadam dobre środki do mycia i takie tam
posiadam dobry i oryginalny środek do konserwacji i ochrony lakieru firmy DIAMONDBRITE
yogi260
Nowicjusz

Miejscowość: anglia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Disco Volante Spyder
    Kolejnym dowodem na to, że Włosi doskonale znają się na tworzeniu kabrioletów, jest Alfa Romeo Disco Volante Spyder. To samochód bazujący na coupé Alfa Romeo 8C Spider, ale w istotny sposób przerobiony ...