Czym wyczyścić zaschnięty asfalt na karoserii??

19 Lis 2008, 17:20

witam!!
ostatnio jechałem samochodem drogą, na której był wylewany swieży asfalt. Świeży asfalt ochlapał mi karoserię, zasechł i teraz nie moge tego domyć niczym.
Czym mogę zmyć ten zaschnięty asfalt z karoseri????

proszę o Wasze rady w tej sprawie

Pozdrawiam
pavellas
Nowicjusz

19 Lis 2008, 17:36

Witam :) w sklepach z lakierami samochodowymi są dostępne środki do usuwania tego rodzaju zanieczyszczeń z karoseri. Sprzedawca napewno doradz Ci jaki środek kupić.
Pozdro 8)
Calitrri 80
Calitrri1980
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

20 Lis 2008, 19:25

najprostsza stara metoda do usuwania to MASŁO lub może być benzyna, olej napędowy
fredas
Początkujący

27 Lis 2008, 22:42

dobrze sprawdza się również ACETON zmywacz dostępny w każdym sklepe chemicznym, przy tym nie uszkadza lakieru
jaras_gost
Nowicjusz

Miejscowość: Gostynin

07 Lut 2009, 22:07

ja uzywam terpentyny
lrf
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Poland

08 Lut 2009, 15:03

tar&glue remuver bardzo dobry rospuszczalnik do takich spraw produkcji angielskiej nie wchodzi w reakcje z lakierem lub glinka do lakieru tylko że ona jest droga ale bardzo poprawia lakier. jak masz pytania zwiazane z czyszceniem aut to pisz ja sie tym na codzień zajmuje i posiadam dobre środki do mycia i takie tam
posiadam dobry i oryginalny środek do konserwacji i ochrony lakieru firmy DIAMONDBRITE
yogi260
Nowicjusz

Miejscowość: anglia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy samochody hybrydowe boją się mrozu?
    Brytyjska Toyota przez 24 godziny mroziła crossovera Toyota C-HR Hybrid w temperaturze -20 stopni, systematycznie polewając go wodą. W efekcie samochód pokrył się grubą warstwą lodu. Mimo to hybrydowy crossover bez ...