Czysta benzyna

16 Lip 2024, 17:20

Cześć, rozglądam się za samochodem osobowym typu hatchback, sedan, kombi. Dotychczasowy samochód psuje się na tyle, że mechanik zapisany jest jako nr 1 w kontaktach.

Budżet 35-45 tys zł. Szukam czegoś świeżego, świeżego w znaczeniu, że jednak będę mieć spokój z awaryjnością(nie ma nic idealnego wiem :ok: . Roczny przebieg niewielki tj. ~ 7 tyś km, dlatego też czysta benzyna (dodatkowo parkowany w garażu podziemnym), głównie miasto. Mile widziany automat w tym budżecie, cenię sobie wygodę (facet 200cm wzrostu) i nie zamulanie na drodze.

Czego zatem szukać?

Sprowadzcie mnie na ziemię i doradźcie, pozdrawiam
TaTaRaK
Początkujący

Prawo jazdy: 01 04 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6 75 KM/55 KW
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

16 Lip 2024, 21:20

Zacząłbym i pewnie skończył na avensisie 1.8. Prosta konstrukcja, nie ma się za bardzo co zepsuć. W miarę sensownie jedzie, w miarę mało pali. A tą "wygodą" to też nie wymyślaj bo przy takich przebiegach to nawet nie zdążysz poczuć czy auto jest wygodne czy nie :ok:
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

17 Lip 2024, 02:09

Toyota to jeszcze nie ten czas, wydaje się "dziadkowa". Patrzyłem na ogłoszenia z okolicy to też nic sensownego.
Nie napisałem w poście głównym o wyposażeniu, fajnie gdyby nowy pojazd coś oferował..
TaTaRaK
Początkujący

Prawo jazdy: 01 04 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6 75 KM/55 KW
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...