Czysto teoretycznie - kompresor w lanosie ?

20 Sty 2011, 13:04

witam,

dziś widziałem Lanosa nieźle przerobionego - właściciel twierdził, że teraz ma ok. 200 koni. silnik 1,6 16 V seria 105 koni. Gość założył turbo do samochodu, intercooler i jeszcze jakieś tam bebechy :P całość wyglądała świetnie - żałuję, że nie miałem czym zrobić zdjęcia - w każdym razie gość dał się przejechać (w zamian jechał moim Signumem) i powiem szczerze zrobiło to autko na mnie wielkie wrażenie - super się zbierało, do tego świetnie facet spasował zawieszenie nie było twarde, dobrze wybierało nierówności, i nieźle trzymało się drogi. - szczerze mówiąc miałem wrażenie, że w pewnych przedziałach prędkości zbiera się lepiej niż mój Signum (jako drugie auto też mam lanosa ;-) )

pomijam fakt, że takie modyfikacje w tak tanim samochodzie robią tylko entuzjaści, ale chciałem zapytać o coś innego .. mianowicie, jeśli do lanosa można zamontować Turbo i jak się przekonałem działa to świetnie, to czy można założyć do lanosa Kompresor ??? i z czym to się wiąże ? czy również musi być zamontowany coś a'la intercooler ? pytanie czysto teoretyczne ponieważ nie mam zamiaru przerabiać lanosa LPG na super szybkie auto ale ciekawość mnie zżera ;-) pozdro
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

20 Sty 2011, 13:32

Lanos 1.6 16V w serii ma 106KM :wink: a tak wogóle to skąd ten Lanos i jaki kolor bo chodzi mi jeden po głowie ale niewiem czy to ten.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012