Czyszczenie stożka

16 Cze 2010, 18:59

Witam!
Dzisiaj pęknął mi tłumik :cry: Na wysokich obrotach strasznie trzeszczy. Jutro idzie do spawania, ale przy okazji zauważyłem, że filtr stożkowy mam strasznie zakurzony. W jaki sposób mogę go wyczyścić bez kupowania specjalnych środków? Wystarczy przedmuchać powietrzem z kompresora?Czy zakurzony filtr ma wpływ na spalanie?
ggmarszal
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radziechowy

18 Cze 2010, 07:07

Tak między nami facetami,to czyszczenie stożka można zlecic jakiejś ...pani :wink: :razz: :wink:

A na poważnie nie znam innej metody reanimacji filtra jak porządne przedmuchanie na stacji kompresorem,choc... najlepiej po prostu zafundowac sobie nowy. :smile:
Zabrudzony filtr powietrza ma kolosalny wpływ nie tylko na spalanie ale i na "zbieranie" się auta !!!
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

21 Kwi 2013, 16:58

Jak rozpoznac czy stożek jest z tych "suchych" czy "mokrych"?
Przedmuchujac kompresorem nalezy go odkrecic i od srodka to zrobic, czy wystarczy po wierzchu dmuchac?
I ostatnie pytanie czy mozna go wyplukac woda?
pafel09
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 04 2009
Auto: Stilo
Paliwo: Diesel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Jaki wpływ na kierowanie pojazdem ma choroba kierowcy?
    Czasami choroba może dawać podobne objawy jak upojenie alkoholem. Na przykład osoby chore na cukrzycę, w trakcie nagłego obniżenia poziomu cukru we krwi, tracą kontakt z otoczeniem, są osłabione, mają opóźnione reakcje. ...