Dacia Logan czy Sandero?

31 Maj 2010, 19:14

Po zrezygnowaniu z oferty Fiata (Grande Punto) zastanawiam się nad marką Dacia. Który moglibyście polecić - Logan czy Sandero - i dlaczego? Najbardziej zależy mi na niezawodności i ekonomiczności, wygląd i bajery nie są dla mnie istotne.
mała1
Nowicjusz

31 Maj 2010, 19:29

To nie kwestia wyglądu i bajerów tylko tandety... Naprawdę przeproś się z Fiatem ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

31 Maj 2010, 19:55

Popieram.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

31 Maj 2010, 19:59

Kubuch napisał(a):To nie kwestia wyglądu i bajerów tylko tandety... Naprawdę przeproś się z Fiatem ;)

Kierunkowskaz napisał(a):Popieram.

O kurcze. A z wyczytanych przeze mnie opinii wynikało, że Punto (nawet nowe) są wyjątkowo awaryjne, za to Dacia jest w miarę bezawaryjna i ma zawieszenie wytrzymałe na nasze drogi...
mała1
Nowicjusz

31 Maj 2010, 20:48

Punto nie jest złe. Dacia jest dobrym autem bo prostym ale clio 2 nie było też bezawaryjne a to na tej technologii bodajże bazuje.
Fiat to już na całe szczęście nie te auta co jeszcze np.10 lat temu. Sam chętnie kupiłbym sobie fiata ale bravo :twisted:
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

31 Maj 2010, 20:56

Dacie strasznie lecą po wartości, poza tym sam wygląd odstrasza. Loganem jechałem na jeździe próbnej już dosyć dawno (to moje niedzielne hobby) i powiem szczerze NIE PODOBAŁO MI SIĘ. Jadąc tym ma się po prostu poczucie tandety tak jak np. w Daewoo. To moje subiektywne odczucia i mówię tej marce stanowcze NIE. Aczkolwiek może to wcale nie są złe auta, zależy czego oczekuje się od samochodu.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Toyota AA 1936 rok
    Napędzana 3,4-litrowym silnikiem z 6 cylindrami Toyota AA była pierwszym samochodem tego producenta. Prototyp wybudowany w domowych warunkach został zaprezentowany podczas pokazów w Tokio. Razem z modelem AA premierę ...