Daewoo Espero

06 Paź 2010, 09:29

Niby kupiłem Lanosa, ale teraz stwierdzam, że chyba wolę lepsze wyposażenie. Dla mnie wygląd srednio sie liczy, ale wpadło mi w oku Daewoo Espero. Te podwójne swiatła stopu :D

Co byscie powiedzieli na takie cos?
[link do ogłoszenia wygasł]

Nie wiem, czy nie chce za dużo... Co myslicie o tym i w ogole o autku? (Dzwoniłem i rozrząd wymiany przy 147 000km, a ma teraz na liczniku 166 000km i wszystko ponoc dziala) Luknijcie i powiedzcie :)
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów

06 Paź 2010, 09:38

Chcesz zgniłka to bierz... Trochę mu się cyferki na liczniku kilometrów rozbegły ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

06 Paź 2010, 10:03

Ogólnie auto całkiem fajne za tą kasę... ale... gnije i tandeta w środku, a wyposażenie lubi nie działać. Jak to Ci nie przeszkadza to bierz.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

06 Paź 2010, 10:20

3400zł za 96rok?Za te pieniądze kupisz 2lata młodszego,z tym samym wyposażeniem i w podobnej cenie.No a te cyferki na liczniku mistrzostwo :grin:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Paź 2010, 10:44

Kiedyś moja mama takowym jeździła, przez 5 lat żadnej awarii oprócz zerwanej linki prędkościomierza (więc to pewnie jest to lubiące nie działać wyposażenie o któym mówi jiGsaw :D ).

Jedyną jego wadą jest wykończenie wnętrza - tragicznie nie jest, ale chciałoby się żeby miejscami było lepiej. Jeśli nie oczekujesz że będzie tak jak w Mercedesie albo BMW, to warto się nim zainteresować, tym bardziej że Merola albo BMW nadających się do jazdy nie znajdziesz w tej cenie i wieku :)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

06 Paź 2010, 12:31

Ja końcem roku 2009 zakupiłem sobie Espero i do chwili obecnej nie narzekam,zrobiłem nim już ponad 12tys.km i wszystko jest wporzadku i sobie chwale.Jedyny minus no to to wnętrze mogło by być lepiej wykończone ale i tak nie narzekam bo mam Espero na full opcji (skóra,klima,pełna elektryka itd.).A ten z linku faktycznie za drogi jest,tyle to ja dałem za swojego jak kupowałem (rocznik taki sam - 96),wprawdzie był sprowadzony i do opłat ale skusiłem sie ze względu na rzadko spotykaną wersje (full opcja) i to że auto było zadbane i w rewelacyjnym stanie.

zobacz tego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Pomysłowe rozwiązania Toyoty
    "Today, Tomorrow, Toyota" – dziś, jutro, Toyota. Hasło reklamowe Toyoty z lat 90. wskazuje na nieprzeciętną trwałość samochodów tej marki, ale jednocześnie podkreśla koncentrację Toyoty na budowaniu przyszłości ...

06 Paź 2010, 12:40

No tak, jak espero do dwa zero i full opcja albo żeby ta klima chociaż była... u mnie były duże problemy np. z elektryką szyb, każda żyła swoim życiem, a podłokietnik to się połamał od opierania się o niego... wiele elementów wspólnych z polonezem, ogólnie widać, że to taniocha, ale mechanicznie dość trwałe, duże i wygodne.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

06 Paź 2010, 12:46

Z tego co wiem to bywały faktycznie takie Espera z full opcją ale też z samą klimą mozna spotkać.A co do tej z linku to znam ten komis troche,jakby ktoś sie wybieral tam oglądać auto to najlepiej niech rozmawia z tymi chłopakami co tam robią bo właściciel jest troche nie kumaty a co do samych aut to każdy pewnie odwiedzając ten komis dowie sie jak robią tam auta tzn wymieniają gorszcze części na lepsze żeby auto jakoś jeżdziło i żeby tylko sie zbyło,zresztą jak w większości komisów.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Paź 2010, 21:39

Kubuch napisał(a):Trochę mu się cyferki na liczniku kilometrów rozbegły ;)
Tak, fuszerka totalna. Od razu rzuca się w oczy że nieumięjetnie cofany jest.

jiGsaw napisał(a):wiele elementów wspólnych z polonezem, ogólnie widać, że to taniocha,
Nawet stylistyka deski rozdzielczej zalatuje tandetą przejętą wprost z poloneza.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

06 Paź 2010, 22:10

Wkońcu Polonez i Daewoo to niby FSO.
Barol
Awatar użytkownika