DAEWOO LANOS 1,6 SX 16V BENZ/GAZ

25 Lut 2008, 21:22

Witam mam nastepujący problem z lanosikiem i bardzo proszę o pomocy.
Nikt nie może sobie z tym poradzić (moim zdaniem tacy fachowcy jak...)

Na gazie przy ruszaniu i szybkim puszczeniu sprzegła strzela... ale nie wy tym cały problem nawet na luzie przy normalnym dodawaniu gazu chodzi oki ale jak chcesz mu dac na całą parę od razu to też strzela ;P
na benzynie dusi się również na niskich obrotach w tym przedizale co strzela na gazie (500-1500rpm) na luzie spadaja mu obroty z wymaganych 850 do ok 600-650rpm. nie wiem czy o czymś zapomniałem ale jak tak to dopisze.

Nadmienie żę został ostatnio wyremontowany silnik ( planowanie głowicy, wymiana zaworów wszystkich uszczelek itp itd, świece, przewody wysokiego napięcia, cewkę zapłonową) objawy nie ustąpiły

czekam na pomoc!!!
P.pytel1
Nowicjusz

05 Cze 2010, 08:57

Moim zdaniem jakaś nieszczelnośc u układzie dolotowym powietrza. Może sonda lambda ..? Możliwa jest też wada w instalacji gazowej i pewnie trzebaby doregulowac. Zakładam,że filtr powietrza jest nowy.
Mniej prawdopodobne to uszkodzenie czujnika położenia wałka rozrządu,bo wtedy pewnie by gasnął.
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

05 Cze 2010, 09:07

Witam czasu troszke minęło... a usterka jak była tak jest co do tej szczelności to powiem szczerze że żaden warsztat nie sprawdził..

żaden gazowiec nie widzi nic w układzie

sonda nowa i to samo...

mam niezły pomysł co zrobić...

PODPALIC GADA!!!
P.pytel1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe V generacji
    Te instalacje LPG pozwalają na wtrysk gazu w fazie ciekłej do kolektora dolotowego (konieczność nawiercenia kolektora i montażu w nim wtryskiwaczy gazowych), bądź bezpośrednio do komór spalania za pośrednictwem wtryskiwaczy ...