Daewoo Lanos 1,6 SX

06 Sty 2007, 01:57

Jeśli masz takiego lanosa z tą rozbudowaną wersją silnika z instalacją gazową będą niezłe rewolucje. Ja miałem instalke w takim lanosie, i co róż strzelał katalizator, wysokie obroty silnika, wieksze spalanie gazu niż powinno być. Ogólnie żecz ujmując instalacja nie nadaje sie do każdego benzyniaka. A więc przed decyzją o założeniu gazowni poszukajcie opini ludzi którzy mieli taką instalecje w taim aucie jak posiadasz. Pozatym czy jest teraz jeszcze sens zakładać gazownie. Ceny tak idą w górę. Ja zmieniłem samochód na diesla.

Pozdrowienia 73
161BD101
Nowicjusz

Miejscowość: Słupsk

08 Sty 2007, 13:05

A to niby dlaczego miałyby być takie "rewolucje"? Za ile miałeś swoją instalkę, że tak piszesz bez sensu? Instalacja "Elpigaz" właściwej generacji dla danego silnika śmiga,aż miło - musi wszakże mieć wszystkie elementy, które ją tworzą i współpracują.Zobacz: http://www.elpigaz.com przejżyj zakładki i...
Nie wiedzieć - też radość!
malken
Aktywny

Miejscowość: Poznań

08 Sty 2007, 18:41

Wszystko było zainstalowane tak jak należy. Identyczna instalacja gazowa była zamontowana w samochodzie znajomego Daewoo Lanos 1,6 SX tyle że u niego silnik był ta wersją nie rozbudowaną i chodziło wszystko należnie beż żadnych problemów. Samochód usiłowali zrobić różni fachowcy. Nie tylko miejscowi ale serwisy z Gdańska. I nic nie wyszło. Były wymieniane poszczególne elementy w celu sprawdzenia czy to nie one nawalają, ale zawsze było to samo. Za ile była ta instalacja nie pamiętam, gdyż było to już 8 lat temu.

Pozdrawiam 73
Remigiusz
Nie chcesz płacić mandatów kup CB.
161BD101
Nowicjusz

Miejscowość: Słupsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Skrzynia S-TRONIC w Audi
    S-TRONIC to automatyczna skrzynia biegów z podwójnym sprzęgłem, którą znajdziemy w wielu modelach marki AUDI z podłużnie zamontowanym silnikiem i napędem quattro. Działanie dwusprzęgłowej skrzyni biegów ...