Daewoo LAnos 2000r 1.5 16v problemy ze światłami mijania

08 Mar 2013, 19:40

Witak
Mój problem dotyczy nie palących sie świateł mijania. swiatła przestały palić palą sie postojowe a mijania nie chcą odpalić gdy robie na długie drogowe też nie palą zaś gdy zrobie na migdniecie długimi to mignąć znaczy sie jak d osiebie to migają a na stałe nie świecą nie wiem co jest powodem czy to przekażnik ? czy bezpiecznik ? . wyczyściłem wszystkie bezpieczniki pod maską wd40 poszło w ruch nie ma mpojecia co zrobić a wizyta u elektryka to drogi koszt wymieni mi bezpiecznika powie że kable ciągnoł no i 1500 zl nie moje kupiłem przekażnik głowny oświetlenia jutro sprawdze czy to on bo po wyjęciu go ze skrzynki zauważyłem że stopił sie paskik na jednym ze wtyków.
Prosze o porade jak wyczyścić ten wtyk czy da rade ? czy coś innego jest przyczyną ???
john1987
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 11 2010
Auto: daewoo lanos 15 1.6 100km

09 Mar 2013, 11:47

Na przyszłość nie polecam sikać wd-40 po skrzynce bezpieczników. Sprawdź czy przekaźnik jest sprawny (jeśli to ten od świateł), sprawdź czy jest rezystancja cewki (w przekaźniku). Potem sprawdź czy jak włączasz światła to przekaźnik cyka. Jak nie cyka to winny będzie przełącznik świateł. Napisałeś ten post bardzo chaotycznie.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

09 Mar 2013, 14:14

Przed napisaniem kolejnego tematu zapoznaj się z tematyką działów - jesteś na forum wystarczająco długo, by zrobić to wcześniej. Przeniesiono do odpowiedniego działu.
Co do tematu :
Kolejność powinna być taka - żarówki, bezpieczniki, przekaźniki, włacznik, przełącznik i ewentualne moduły i czujniki odpowiedzialne za oświetlenie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Mar 2013, 15:19

Dzieki bardzo za rady.
Problem ustąpił po wymianie przekażnika oświetlenia był to Przekażnik D. Biore to do siebie by nie psikac wd40 ostatnio psikałem i mogło spalić bezpiecznik dobrze ze nie poszła skrzynka cała albo instalacja.
Forum Wymiata zaoszczędziłem pewnie 150 zl Elektrym by zarządał tyle za wymiane przkażnika auto zostało by 1 dzien wymienił by przekażnik a mi wkrecił że popaliło kable musiał je pociagnac od nowa itd.
Postaram sie pisać rzeczowo na dany temat tym razem byłem zdenerwowany i wysło to haotycznie.
dziekuje jeszcze raz za cenne rady.
Pozdrawiam
john1987
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 11 2010
Auto: daewoo lanos 15 1.6 100km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Polo 1,2 TSI o mocy 110 KM
    Pod maską opisywanej wersji Volkswagena Polo znajduje się silnik o pojemności 1,2 litra generujący moc 110 KM. Co w tym modelu znajdziemy na liście wyposażenia nie wymagającego dopłaty? Jest kilka takich rzeczy o których ...
    Najpiękniejsze szwedzkie tuningowane ciężarówki
    Firma PKS Gdańsk – Oliwa SA właściciel największego w Polsce Portalu Przepraw Promowych Promy24.com we współpracy z firmą Polferries przeprawią najpiękniejsze tuningowane pojazdy na tegoroczny zlot Master Truck, ...