Daewoo Lanos - kręci, ale nie odpala

08 Lis 2010, 09:01

Witam!

Mam maly, może i duży problem. Nie odpala mi auto. Byłem ostatnio u mechanika z tym problemem. Wymienił mi pompkę paliwa i coś podłubał. Wszystko działało. Ostatnio też wymieniłem akumulator na nowy...

Lanos 1.5 KAT z założoną instalacją LPG.

Do rzeczy... Gdy chcę odpalić auto to rozrusznik kręci, ale nie chce zaskoczyć... Nieważne ile bym próbował, nic. Wtedy też tak było. Co mogło się stać? Kontrolki nie gasną, bo zawsze mi gasły tylko w momencie odpalenia auta.
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów

08 Lis 2010, 09:11

Jak na moje to brak iskry albo paliwo nie dochodzi. Mechanik sprawdzony, czy jakiś "wuja"?
sbr
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

08 Lis 2010, 09:27

sbr napisał(a):Jak na moje to brak iskry albo paliwo nie dochodzi. Mechanik sprawdzony, czy jakiś "wuja"?

Iskra jest... Patrzyłem z sąsiadem... A mechanik to bardzo dobry, żadne domowe roboty... I nie wiem... byłem z nim z tym problemem, mówił, że naprawił i rzeczywiscie wvzystko działało...
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Lis 2010, 10:37

zwróć uwagę czy dioda z immobilajzera gaśnie ... może coś nie tak z immo ?
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

08 Lis 2010, 18:00

adam-and1 napisał(a):zwróć uwagę czy dioda z immobilajzera gaśnie ... może coś nie tak z immo ?
Immobiliser gasnie na pozycji kluczyka ON...
Ostatnio edytowany przez Goyaka, 08 Lis 2010, 18:16, edytowano w sumie 1 raz
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Lis 2010, 18:12

jak iskra jest to wina tylko paliwa lub paska rozrządu.
ostatnio wymienialiśmy w astrze z LPG pompkę paliwa, paliwo śmierdziało rozpuszczalnikiem nitro,
ręce robiły się białe od kontaktu z tym paliwem. Nowa pompka po tygodniu się zatarła.
andrzej_124
Stały forumowicz

08 Lis 2010, 18:20

andrzej_124 napisał(a):jak iskra jest to wina tylko paliwa lub paska rozrządu.
ostatnio wymienialiśmy w astrze z LPG pompkę paliwa, paliwo śmierdziało rozpuszczalnikiem nitro,
ręce robiły się białe od kontaktu z tym paliwem. Nowa pompka po tygodniu się zatarła.
Paliwo zawsze na Shellu tankuję, gaz też. Słychać, jak pompka paliwa działa... A to, że ostatnio ruszył mi trochę żabkowato, ale ruszył też coś znaczy? Tak było przed wizytą u mechanika.Było ok. Potem ostatnia wyprawa... to samo i znów nie odpala...
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Lis 2010, 21:03

można s3kawką podać paliwo do kolektora ssącego, jak zapali to wina ciśnienia paliwa
lub sterowania wtryskiwaczy.
andrzej_124
Stały forumowicz