Daewoo Lanos - proszę o ocenę ogłoszenia

19 Cze 2017, 17:28

Co możecie powiedzieć o tym aucie?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Besfrate
Nowicjusz

Auto: Opel Astra F
Silnik: 1.6 8V 71KM
Paliwo: Benzyna + LPG

19 Cze 2017, 17:33

Lecą mu progi
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

19 Cze 2017, 17:37

A da się oszacować ile wytrzymają?
Jaki koszt naprawy?
Besfrate
Nowicjusz

19 Cze 2017, 17:53

Wytrzymać mogą sporo czasu ale jak wymienisz koło albo pojedziesz na zmiane opon? :mrgreen:
Wymiana progów to jakieś 800-1000zł jeśli ma to być wmiare zrobione,możesz też wymienić taniej ale długo nie wytrzymają.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Cze 2017, 17:54

Barol napisał(a):ale jak wymienisz koło albo pojedziesz na zmiane opon

Nikt szanujący siebie i auto / klientów nie podnosi auto przy wymianie kół/opon za progi...
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

19 Cze 2017, 17:57

Generalnie to szukam auta do 3-4 tys. na 3-4 lata. Wiem, że w tej cenie nie znajdę auta bez wad, jednak nie chcę, żeby rozwaliło mi się w drodze do pracy lub za miesiąc czasu była konieczność dopłacania tysiąca złotych za naprawy.
Podobają mi się Lanosy, do tego słyszałem, że są tanie w naprawach.
Besfrate
Nowicjusz

20 Cze 2017, 14:55

galakty napisał(a):Nikt szanujący siebie i auto / klientów nie podnosi auto przy wymianie kół/opon za progi...

to zależy gdzie trafisz,u mnie w Unie mieli problem żeby podstawić podnośnik :mrgreen: podobna sytuacja miała z SC które miałem kupić,były do zrobienia koncówki progów i jak gadałem z facetem który je sprzedawał to sam powiedział że na przekładce opon też mieli z tym problem.
Ale tak czy tak wiem o co Ci chodzi i wymiana opon na progach to kiepski pomysł.

Besfrate napisał(a):miesiąc czasu była konieczność dopłacania tysiąca złotych za naprawy.

kupując używane auto zawsze musisz chociaż pare stówek więcej mieć odłożonych na pakiet startowy (wymiana rozrządu,oleju,filtrów i innych dupereli),ja prawie dwa miesiące temu kupiłem Corse za 1500zł i jak na razie wsadziłem w nią 500zł a to jeszcze nie koniec.

Ogólnie to skąd jestes to czegoś poszukamy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012