Daewoo leganza - opinie

23 Sty 2011, 11:25

Witam mam takim problem zastanawiam się nad kupnem leganzy czy ktoś może miał te autko i może coś o nim powiedzieć jak się sprawuje itp?
Mareve
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: gw

23 Sty 2011, 11:33

Jedno z lepszych aut spod znaku Daewoo,za grosze możesz mieć dobrą "limuzyne" z bogatym wyposażeniem (często skóra,klima,full elektryka itp.).Ceny części są przyzwoite i łatwo też można znaleść.W Niemczech Leganza jest często spotykanym autem na autostradach więc o czymś to świadczy (Leganzy mają często ponad 200tys.km na liczniku ale jeśli była dbana to spokojnie zrobisz drugi raz tyle).Ogólnie auto godne polecenia.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Sty 2011, 12:34

Jeśli nie przeszkadza Tobie znaczek Daewoo (niektórzy mają uprzedzenia) to fajne, duże auto za małe pieniądze. Jak trafisz zadbane to myśle że warto.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

23 Sty 2011, 12:38

Temat można zamknąć mój fundusz się powiększy i będę mógł sobie pozwolić na coś lepszego dzięki za pomoc.Pozdrawiam :wink:
Mareve
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Sty 2011, 12:46

A czym Leganza od innych odstaje że chcesz kupić coś innego??Osobiście polecam to auto ale dla wielu liczy sie znaczek na masce co jest dużym błędem,sam miałem niecały rok Espero i byłem zadowolony,zrobiłem swapa,troche stuningowałem i cycuś malina było :cool:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

23 Sty 2011, 12:50

Znaczy nie chodzi o znaczek ale mam większy fundusz i wolę jakiegoś diesla bo do gazu nie jestem przekonany.
Mareve
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak naładować akumulator?
    Ładowanie akumulatora to pozornie łatwe zadanie, jednak może nastręczyć pewnych trudności. Jak poradzić sobie z tym wyzwaniem? Przede wszystkim należy pamiętać, że akumulator może być ładowany jedynie prądem stałym. Dlatego ...

23 Sty 2011, 13:12

Na takie odległości jakie pokonujesz po niedługim czasie do Diesla też możesz przestać być przekonany, a jak Ci się jeszcze sypnie lepiej to przeprosisz jeszcze Leganzę w gazie :mrgreen: Z resztą diesla jest znacznie ciężej kupić w jakimś ogarniętym stanie i żeby nie miał pół miliona na blacie.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

23 Sty 2011, 17:29

Znam wielu co wolało diesla do miasta ateraz o dieslu słyszeć nie chcą, zresztą sam jestem tygo przykładem. Jak Ci się sypnie cos w silniku to szybko zmienisz zdanie co do diesla i się zastanowisz czemu dobrych rad nie słuchałeś. Diesel tylko w trasy.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

23 Sty 2011, 17:38

W Leganzie można przyczepić się tylko do znaczka,poza tym, to jeden z lepszych samochodów na nasze warunki a i brzydki nie jest.Wystarczy tylko pościągać znaczki i tyle.Te silniki lubią LPG,wniosek?! Solidne silniki a auta dobre :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

23 Sty 2011, 17:55

A jak zawieszenie w tym aucie?
Mareve
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Sty 2011, 18:27

Spoko,normalna trwałość(nasze drogi),natomiast ceny części są takie,że np.w cenie jednego przedniego wahacza do takiego Jaguara XJ8 np.wyremontujesz calutkie zawieszenie w Leganzie i jeszcze pozostanie kasy :!: :grin:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

23 Sty 2011, 20:34

Dokładnie popieram.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Sty 2011, 20:35

Teraz mam jeszcze jedno na oku Lancia Lybra
Mareve
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Sty 2011, 20:41

By nie być gołosłownym,jeden wahacz do tego Jaga kosztuje ok.2500 zł a z przodu są 4-y :!:To jest tylko przód( a remont tyłu?! :shock:) Nie słyszałem o zamiennikach.Leganza?! Za 2500 zł to zrobię kilka remontów zawieszenia a potem jeszcze kilka zrobi mój wnuk :!: :grin: Nie ma lepszego auta w tej klasie :!:

[ Dodano: 23 Styczeń 2011, 20:45 ]
Lancia Lybra?!Mieszkałem w Italii 10 lat,Włosi spośród własnych marek, najbardziej chwalili właśnie Lancie :!: Jeśli trafisz na zadbane autko w Dieslu,to satysfakcja gwarantowana.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

23 Sty 2011, 20:55

Cóż to za porównanie.
Budżetowa limuzyna z pogranicza segmentu D/E z limuzyną z najwyższej półki.
Równie dobrze można wstawić w miejsce Jaga, S-klasse, 7er, a8 czy LS'a i proporcja wyjdzie podobna.
Tylko czy takie porównanie ma jakikolwiek sens? nie można porównywać nieporównywalnego a poza tym co w tym dziwnego, że części do samochodu który jako nowy kosztował 80tys. zł są tańsze niż do takiego który kosztował 400tys. zł.
Już mniej naciągane byłoby porównanie Chairmana do w.w aut, przynajmniej to ten sam segment.
Jest nawet 1 na allegro w niskiej cenie i z LPG:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Co do tego, że nie ma lepszego auta w tej klasie to no comment,
Ostatnio edytowany przez Jasiek90, 23 Sty 2011, 20:59, edytowano w sumie 1 raz
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG