Daewoo Lublin

24 Lut 2016, 15:38

Witam. Mam pytanko. W najbliższym czasie chcę kupić dostawczaka w cenie do 20tyś. Będę go potrzebował do przewozu minikoparki( waga 1,5t - 1-7t) . Większość ofert które przeglądałem to samochody które dopuszczalną ładowność mają od 1,2t do 1,6.t. Tą wyższą ładowność mają zazwyczaj Lubliny, Iveco i czasem Transit. Moje pytanie. Czy Lublin który ma wbite w dowodzie 1,5t i jest na pojedynczych kołach jest tak samo wytrzymały jak na bliźniakach? Większość lublinków które widziałem są na pojedynczych kołach i mają większą dopuszczalną ładowność. I następne pytanie. Czy np. Iveco daily który ma w dowodzie 1,4t i jest na bliźniaku da radę wozić minikoparkę o wadze 1,6t, czy to już będzie przegięcie? Pomijam tu kontrole policji, bo nie o to mi chodzi. Po prostu ile rzeczywiście takie iveco przewiezie?
Dziękuję z góry za informacje.
pluszak73
Obserwowany

Auto: opel vectra b

24 Lut 2016, 15:58

Radziłbym nie sugerować się wyłącznie ładownością, bo auto na bliźniakach ma lepszą dzielność w trudniejszym terenie(a na budowach jest różnie). Lepiej wziąć mniejszą ładowność na bliźniakach i wzmocnić zawieszenie.
Choć ja raczej bym się rozglądał za przyczepką(niższy najazd).
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

24 Lut 2016, 18:55

Rozumiem, jednak do przyczepki potrzeba tez odpowiedni samochód który to uciągnie a mam tylko osobówke, oprócz tego hak o odpowiednim uciągu. Za dużo kombinacji. Zostane jednak przy wywrotce i tak jak piszesz na blizniaku. Mało jest takich samochodów zeby miały dużą ładowność i były na bliźniaku w cenie do 20tyś
pluszak73
Obserwowany

Auto: opel vectra b

30 Maj 2016, 10:17

Też zastanawiamy się do firmy kupić Lublin-a. Oczywiście używanego. Tylko zastanawiam się jak wygląda sytuacja z dostępnością częsci.
Instat
Początkujący

Prawo jazdy: 17 02 1987
Auto: Citrone C2
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota silniki 1JZ-GTE i 2JZ-GTE
    Sześć cylindrów w układzie rzędowym. Pojemność: od 2,5 do 3 litrów. Zalety: dostępność i dobry potencjał do tuningu. Silniki Toyoty z rodziny JZ zyskały już status legend. Solidny żeliwny blok jest w stanie ...