Daewoo Tico - halogeny +głośniki ..

24 Maj 2012, 23:38

Witam, nie znam sie na samochodach ale znam sie na elektronice.. Zalozylem samodzielnie w Tico halogeny i podpiałem je pod dlugie swiatla, ze jak wlacze dlugie to wlaczaja sie rowniez halogeny i jest lux ale pozniej dolozylem do mojego radia glosniki 55w (20cm srednica) 2 szt. i teraz jak slucham nuty i mrugne czasem dlugimi to restartuje sie radio... wlacza sie po 2 sek i gra dalej.. (jak byly 2 szt 10cm po 30w) chodzilo ok, dolozylem 2 kolejne szt i juz zaistnial taki problem... skąd i jak temu zapobiec?
Ostatnio edytowany przez silvo44, 25 Maj 2012, 09:44, edytowano w sumie 1 raz
Powód: poprawiłem temat, reg 10h i 4..
RomualdPLN
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2009
Auto: OPEL ASTRA ll CABRIO BERTONE:)

25 Maj 2012, 09:52

RomualdPLN napisał(a):jak wlacze dlugie to wlaczaja sie rowniez halogeny

Tragedia - kto Ci taką opcję podpowiedział ?? Nie spełnia to warunków technicznych dla tego typu oświetlenia w samochodzie..
Nie wolno halogenów(mowa o światłach przeciwmgielnych) używać jak i kiedy się chce .. PoRD mówi bardzo dokładnie kiedy można te światła włączyć .. Na pewno nie razem z drogowymi ..
Ale co tam - Ty zapłacisz mandat i DR Ci zabiorą ..
RomualdPLN napisał(a):nie znam sie na samochodach

Tak, to widać ..
RomualdPLN napisał(a):ale znam sie na elektronice

Dyskusyjna sprawa .. Coś jednak zmaściłeś, ale w/g mnie głośniki nie mają związku z tą ,,awarią'' - raczej jest błąd w instalacji..
Jak go znaleźć, to robota dla jasnowidza..

P.S. Zanim napiszesz następny post przeczytaj regulamin ..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Vision ConnectedDrive 2011
    Majestatyczny koncept nadaje formę najnowocześniejszym technologiom oraz nowatorskim pomysłom, natomiast jego głównym zadaniem jest inteligentne zintegrowanie kierowcy, pojazdu i świata zewnętrznego. Wszystko to znajduje ...