Daewoo Tico radio Sony szybko się grzeje

10 Kwi 2013, 17:05

Witam jestem tu nowy. Mam problem z radiem Sony dsx-a30, radio mam około miesiąc i bardzo szybko się grzeje podłączone do niego są 2 głośniki seryjne (jeden 20wat max) i Subwoofer 200wat 2x4ohm (był aktywny ale spalił się wzmacniacz) podłączony jest bezpośrednio do radia. Radio jest ustawione na niskie tony. Dziś rano włączyłem je na około 2 min na głośności 15 na 50 i radio było lekko ciepłe, później ściszyłem do zera i radio po 15 min było bardziej ciepłe, a gdy wracałem z miasta też około 15 min radio grało na około 25 to radiator był taki gorący że nie można było go dotknąć. Co może być przyczyną tego problemu słyszałem że nowe radia tak mają i z czasem to minie.
Z góry dziękuję za pomoc
damian1320
Obserwowany

Auto: Daewoo Tico

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale 1963 rok
    Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale miała silnik z dwoma wałkami rozrządu o pojemności 1600 cm3 - wersji samochodu o tej samej nazwie - Giulietty, zaprojektowanej przez Franco Scaglione dla firmy Bertone na nadwoziu z krótkim ...