Daewoo Tico - rozładowany akumulator?

02 Sie 2013, 15:04

Witam, w środę miałem problem z przelanym olejem. Zalało mi świece, ale po odessaniu i pozostawieniu samochodu na kilka godzin odpalił. Wczoraj samochodu nie odpalałem, ale dziś jechałem do urzędu komunikacyjnego - jakieś 5km - i z powrotem. Jak już wróciłem, to zapomniałem wyłączyć świateł. Mniej więcej przez 25 minut się świeciły. Akurat chciałem wyjechać, ale już samochód nie odpalił. W ogóle nie było słychać rozrusznika. Po 5 minutach na zgaszonych światłach coś już zaczęło łapać. Odczekałem 1.5h i spróbowałem ponownie[tym razem nagrywając], ale skutek ten sam.

Filmik:

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Czy to wina akumulatora? Rozładował się? Trochę to dziwne, że po niespełna 30 minutach miałby się rozładować. Dodam, że otwierając maskę było czuć olej, ale wycieków nie było.
kuzara
Nowicjusz

Auto: Daewoo Tico
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1996

02 Sie 2013, 18:17

Moje przypuszczenia się sprawdziły. Przepraszam za kłopot.
kuzara
Nowicjusz

Auto: Daewoo Tico
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1996
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Elektryczne Renault 5
    Pierwsze elektryczne Renault 5 zostało zaprezentowane wiosną 1972 roku we współpracy z francuskim zakładem energetycznym EDF. Wyprodukowano 100 egzemplarzy modelu. Egzemplarz prezentowany na stoisku Renault na salonie ...