Daihatsu Applause??

25 Wrz 2009, 14:47

Witam!
Mam możliwość kupna zadbanego daihatsu applause 1.6 z 1995r. Nie wiem jednak jak ta marka wygląda pod względem dostępności i ceny części. Może ktoś się orientuje? Z góry dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam!
Adamsow
Nowicjusz

Miejscowość: Zielona Góra

25 Wrz 2009, 14:50

Przykro mi kolego nigdy nie miałem do czynienia z tą marka. Najlepiej wejdż na jakieś forum miłośników tych aut i popytaj ;)
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

25 Wrz 2009, 16:24

raczej mało dostępne i chyba względnie drogie, jednak możliwe, że części do Daihatsu będą komponować się z tymi do Toyoty
Helly
Początkujący

Miejscowość: Kraków

25 Wrz 2009, 17:54

W połowie lat 90-tych miałem Daihatsu Cuore. Wtedy zdobycie jakichkolwiek części do tego auta graniczyło z cudem. Jednak od tamtej pory upłynęło trochę wody w Wiśle i może coś się w tej kwestii poprawiło choć wątpię bo to raczej egzotyczna marka na naszym rynku.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2013

25 Wrz 2009, 18:29

Z dostępnością tych części nie jest za dobrze.
Samo auto jest małoawaryjne ale ma już swoje lata i usterki zaistnieją nieuchronnie...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

25 Wrz 2009, 19:28

Egzotyka :mrgreen: Jakis krzykliwy kolor i ludzie beda robic Ci zdjecia komorka...
Trudno powiedziec co z serwisem tych aut w Polsce(pojedyncze firmy sprowadzaja nowe modele-coure/materia itd.), czesci moga(choc nie musza) sprawic problem.
Co wazne daihatsu uchodza za konstrukcje trwale i niezawodne, wiec moze warto zaryzykowac...
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

26 Wrz 2009, 09:46

Zależy ile pieniędzy przeznaczasz na niego :P
Helly
Początkujący

Miejscowość: Kraków

29 Wrz 2009, 18:46

Nie wiem jak z częściami do niego ale kolega posiadał owy samochód i z tego co mi mówił wiele części można zregenerować:-) I autko o wcale nie najbrzydszej sylwetce, jak masz zadbany egzemplarz upatrzony to możesz śmiało kupić :cool:
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie