Dane techniczne samochodów wywrotek do 3,5t

28 Kwi 2011, 21:23

Witam, mam pytanie odnośnie masy własnej wymienionych w temacie samochodów(Peugeot Boxer, Citroen Jumper, Fiat Ducato, Ford Transit, Nissan Cabstar, Renault Master, Opel Movano), chodzi mi o dokładne dane masy tych samochodów z fabrycznie montowanym wywrotem(1 bądź 3 stronnym). Interesują mnie roczniki od 2000 do 2006 zamierzam kupić taki samochód do 40 tys brutto, potrzebny jest samochód z wywrotem i taki który będzie mógł(przepisowo) załadować 1600 kg. Będzie kursował po drogach krajowych, ważnym dla mnie jest żeby ładowność zawarta w dokumentach(niejednokrotnie przesadzona) była właśnie taka i prawdziwa. Pytam sprzedających i nikt nie może mi udzielić dokładnej odpowiedzi, pojawiły się plotki iż Peugeot Boxer ma ładowność 1850kg(wywrotka) inni zaś utwierdzają mnie, że jest to niemożliwe. Może ktoś ważył takiego dostawczaka i podzieli się informacją. Czekam na odpowiedzi. Jednocześnie proszę o wyrozumiałość w zawiłości tekstu piszę tutaj pierwszy raz a temat dość nietypowy więc i post trudny do czytania
przemo92
Nowicjusz

Miejscowość: jasło

05 Lut 2012, 00:18

Kia 2500 z 2004 roku wywrotka do 3,5 t. waży 2150 kg
VW LT 28 z 90 roku wywrotka waży 2200 kg
Więc widzisz, że raczej legalnie nie da się uzyskać ładowności 1600kg
Dla porównania Audi A6 '99 waży ponad 1600 kg
robsonb73
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 05 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekstremalny wyścigowy samochód elektryczny
    Marka Volkswagen zaprezentowała supersportowy model I.D. R Pikes Peak zasilany wyłącznie energią elektryczną. Łączna moc jego dwóch silników elektrycznych wynosi 500 kW (680 KM), moment obrotowy 650 Nm, auto ...