Deawoo Tico - osiąga prędkość 100 km/H i...

07 Kwi 2007, 13:19

Witam!

Mój problem polega na tym, że gdy samochód osiąga prędkość 100 km/H zaczyna się go ''szarpać'' po czym gaśnie. Do tego jest dziwne zjawisko ''syczenia'' gdy otwiera się bak z paliwem... Żaden mechanik nie wie co to i nie umie tego naprawić. Czasami też bywa, ale już rzadziej, że samochód gaśnie też podaczas jazdy w mieście przy np. 60 km/h ...

Proszę o jakieś podpowiedzi, co mogłoby być powodem i czy to da się zrobić, może coś trzeba wymienić.
P.S. Niedawno był wymieniany filtr paliwa, ale to nie przyniosło żadnych zmian...
Ostatnio edytowany przez mnight, 05 Cze 2009, 22:31, edytowano w sumie 1 raz
mnight
Nowicjusz

• 07 Kwi 2007, 23:28

problem tkwi w odpowietrzeniu zbiornika paliwa.
    jeżeli zbiornik nie ma dobrego odpowietrzenia to tworzy się w nim podciśnienie i uniemożliwia podawanie paliwa przez pompkę paliwa.
    pozdr
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

11 Kwi 2007, 07:31

Skoro...
    mnight napisał(a):(...) Żaden mechanik nie wie co to i nie umie tego naprawić...
    ...to myślę, że czas najwyższy zmienić mechanika... :(

Szarpanie i gaśnięcie auta przy wyższych obrotach może być spowodowane bardzo wieloma czynnikami, ale jeśli do tego dochodzi...
    mnight napisał(a):(...) dziwne zjawisko ''syczenia'' gdy otwiera się bak z paliwem...
    ... to diagnoza może być tylko jedna:
    grzestv napisał(a):problem tkwi w odpowietrzeniu zbiornika paliwa...

@mnight - pomyśl o zmianie mechanika... mówię poważnie...
    Pozdr
    fourup
    Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
    fourup
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
    Prawo jazdy: 08 01 1999
    Auto: Mercedes S124 250D
    Silnik: OM602
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 1990
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wezwać pomoc na drodze?
      Co zrobić z samochodem, który uległ kolizji albo awarii na drodze? Próbować jechać dalej? Wezwać przyjaciela z linką holowniczą? Zatrzymywać przejeżdżające samochody? Zestresowanemu właścicielowi uszkodzonego ...