Dedykowana stacja multimedialna z Aliexpress

22 Lis 2017, 15:54

Myślę, żeby zakupić tą nawigację - wychodzi 350$ (bez cła/vatu).
Jedyny problem o jakim wiem to brak fabrycznych AUX/USB.

Co myślicie o takiej stacji? Warto? Jak w porównaniu z fabrycznym radiem/innymi takimi?
SphunaR
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1989
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: i30 II
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

27 Lis 2017, 08:20

Ktoś coś?
SphunaR
Nowicjusz

28 Lis 2017, 11:40

SphunaR napisał(a):Jedyny problem o jakim wiem to brak fabrycznych AUX/USB
Co masz na myśli mówiąc fabrycznych? Ta stacja multimedialna ma AUX output i USB oraz miejsce na karty SD.

Jakie masz fabryczne radio w swoim Hyundaiu?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

28 Lis 2017, 11:48

Hyundai fabrycznie montuje USB+AUX pomiędzy gniazdami zapalniczek.
Tak to wygląda: https://omoto.pl/file/usr/5/5a384/1/1635934/l_d3-752cc5b335f65d539c1252993a45381e.jpg

Po zmianie radia nie są one obsługiwane, ale radio posiada te porty (w trochę gorszej lokalizacji, ale jednak), więc to jest do przeżycia.

Tylko teraz pytanie jak się ogólnie spisuje taka stacja? Bo coś słyszałem, że np. dźwięk jest dużo gorszej jakości niż w fabrycznych radiach.
SphunaR
Nowicjusz

28 Lis 2017, 12:54

SphunaR napisał(a):Po zmianie radia nie są one obsługiwane, ale radio posiada te porty (w trochę gorszej lokalizacji, ale jednak), więc to jest do przeżycia.
Można spróbować to przerobić i podłączyć do nowego radia żeby te porty działały. Myślę że jest to do zrobienia.

SphunaR napisał(a):Tylko teraz pytanie jak się ogólnie spisuje taka stacja? Bo coś słyszałem, że np. dźwięk jest dużo gorszej jakości niż w fabrycznych radiach.
Tu się zgodzę że dźwięk może być gorszej jakości stacja multimedialna jest nastawiona bardziej na inne rzeczy i takie profesjonalne w których dźwięk mamy wysokiej jakości kosztują powyżej kilku tysięcy zł. No ale coś za coś. Masz tam androida 6.0 z tego co widziałem więc sporo rzeczy powinno działać bezproblemowo dźwięk przy normalnym słuchaniu powinien być ok ale jak już byś chciał głośniej ładnie i czysto posłuchać to może być problem.

Ogólnie masz większą funkcjonalność dzięki takiej stacji, a to pewnie o to Ci chodzi żeby mieć w tym i nawigację i TV i inne pierdoły :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nowy bolid Lexusa na bazie koncepcyjnego Lexusa LF-CC
    Lexus ogłosił, że w roku przyszłym – zbudowany na bazie koncepcyjnego Lexusa LF-CC bolid będzie brał udział w wyścigach Super GT. Nowy, hybrydowy samochód będzie rywalizował w klasie GT500 i zastąpi Lexusa SC430, ...