REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Rkrupa12 napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanie , czy dana dekleracje składa się w urzędzie skarbowym czy w siedzibie służby celnej ? Czynny żal w sensie ?
Jambx napisał(a):Trochę się podepnę pod temat. Złożyłem deklarację podatkową, z tym że nie zgodziłem się z kwotą wartości pojazdu (czyli i wysokością akcyzy) wyliczoną przez urzędnika. Napisałem oświadczenie że się nie zgadzam i dostałem dane do zrobienia opłaty za akcyzę wyliczoną z kwoty na umowie. Urzędnik mówił, że po opłaceniu otrzymam potwierdzenie i z tym mogę już zarejestrować auto, ale mogę się spodziewać listu od urzędu i kontroli. Teraz pytanie, jak może wyglądać taka kontrola i jakie mogą być jej konsekwencje (wartość auta na umowie jest niższa niż rynkowa), czy mogę dostać jakąś karę, czy po prostu będę musiał dopłacić różnice? Żadnej opinii rzeczoznawcy nie mam na tą chwilę
Jambx napisał(a): Jak to będzie wyglądać przyślą rzeczoznawce, czy po prostu jak nie będę miał papierów żadnych potwierdzających niższą wartość auta to będę musiał dopłacić i tyle, jakieś odsetki czy coś są możliwe?