Witam!
Mam prośbę o pomoc do wszystkich z Was, którzy mają wiedzę na temat demontażu mechanizmu linki hamulca ręcznego w zacisku hamulcowym koła tylnego. Otóż jak jest to przedstawione na poniższym zdjęciu mam odkręconą nakrętkę nr 1 oraz śrubę nr 2. Element nr 3 jest luźny, natomiast dźwigienka jest jakby przyspawana i nie mogę jej ściągnąć ze śruby (nakrętka nr 1). Nie chcę nic robić na siłę aby nie uszkodzić żadnego z elementów zacisku. Czy macie jakieś sposoby na ściągnięcie dźwigienki. Nadmieniam że chciałbym ściągnąć cały mechanizm przed zdemontowaniem zacisku.
[link wygasł]
jest to na małym frezie ułożone podważaj i uderzaj lekko puści. ale być może uszczelnienie puścić i wtedy trza cały zacisk rozkręcić i wymienić o ringa co jest na ośce..bo stare to wiesz co dobre..
Hennessey Venom GT - najszybszy samochód świata Najszybszy samochód świata Hennessey Venom GT osiągnął prędkość 435.31 km/h (270.49 mil/godzinę) 14 lutego tym samym ustanawiając światowy rekord prędkości dla 2-miejscowego samochodu sportowego. Test podczas którego ...
Skoda Vision E - wnętrze samochodu koncepcyjnego Futurystyczny design modelu VISION E ukazuje charakter nowego języka stylistycznego ŠKODY dla przyszłych pojazdów elektrycznych. Najbardziej uderzające cechy nadwozia to m.in. brak słupka B czy nietypowo otwierane ...
Rafi195 u mnie jest wieloklin. Ale dodałeś mi odwagi żeby ściągnąć mechanizm ręcznego. Zdemontowałem go za pomocą ściągacza.
Dzięki jeszcze raz.
Pozdrawiam
Voytheck
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.