Diagnostyka reflektorów w Warszawie

28 Lut 2019, 07:46

Witam. Jeden reflektor w moim samochodzie kiepsko świeci i chciałbym to zdiagnozować. Czy istnieje coś takiego jak diagnostyka reflektorów? Gdzie się wykonuje taką diagnozę? Jak szukać takiego miejsca? Pod jakim hasłem?
Tbag
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

28 Lut 2019, 10:11

Tbag napisał(a):Czy istnieje coś takiego jak diagnostyka reflektorów?
Ustawienie świateł możesz sprawdzić na stacji diagnostycznej, kiedyś spotkałem się na takiej stacji z czujnikiem pomiaru intensywności strumienia świetlnego. Mieli takie urządzenie i przede mną mierzyli w jednym samochodzie bo słabo świeciły przednie lampy.

Możesz odjechać i zapytać to chyba najszybsze rozwiązanie. Jak chcesz naprawić taki reflektor to trzeba szukać warsztatów które zajmują się główne regeneracją reflektorów w samochodach.

Napisz nam jaki to samochód, jakie masz tam żarówki, zrób zdjęcie przy włączonych światłach. Zobaczymy jak to wygląda i może coś pomożemy :)

Najczęściej problemem słabego oświetlenia są zniszczone zmatowiałe klosze, kiepskiej jakości żarówki, wypalone brudne/odbłyśniki.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS 430
    Wyjątkowym samochodem Lexusa był również IS 430, opracowany na targi SEMA w 2003 roku. Choć auto na pierwszy rzut oka przypominało po prostu nieco stuningowanego sedana IS, zmiany były znacznie istotniejsze. Pod maską ...
    Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair
    Na targach Design Miami/, Audi przedstawia krzesło R18 Ultra Chair, zaprojektowane przez Clemensa Weisshaara i Reeda Krama, przedstawicieli nowego pokolenia projektantów. Prototyp skonstruowano we współpracy ...