Diagnostyka reflektorów w Warszawie

28 Lut 2019, 07:46

Witam. Jeden reflektor w moim samochodzie kiepsko świeci i chciałbym to zdiagnozować. Czy istnieje coś takiego jak diagnostyka reflektorów? Gdzie się wykonuje taką diagnozę? Jak szukać takiego miejsca? Pod jakim hasłem?
Tbag
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

28 Lut 2019, 10:11

Tbag napisał(a):Czy istnieje coś takiego jak diagnostyka reflektorów?
Ustawienie świateł możesz sprawdzić na stacji diagnostycznej, kiedyś spotkałem się na takiej stacji z czujnikiem pomiaru intensywności strumienia świetlnego. Mieli takie urządzenie i przede mną mierzyli w jednym samochodzie bo słabo świeciły przednie lampy.

Możesz odjechać i zapytać to chyba najszybsze rozwiązanie. Jak chcesz naprawić taki reflektor to trzeba szukać warsztatów które zajmują się główne regeneracją reflektorów w samochodach.

Napisz nam jaki to samochód, jakie masz tam żarówki, zrób zdjęcie przy włączonych światłach. Zobaczymy jak to wygląda i może coś pomożemy :)

Najczęściej problemem słabego oświetlenia są zniszczone zmatowiałe klosze, kiepskiej jakości żarówki, wypalone brudne/odbłyśniki.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota Yaris na eksport do Ameryki Północnej
    Toyota Motor Europe poinformowała, że od maja 2013 roku model Yaris produkowany w zakładach Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), będzie eksportowany do USA, Kanady i Puerto Rico. Dostosowanie francuskiego zakładu do ...