Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
to dlaczeg ovolvo jezdzi tam mało i to z reguly bardzo wielkie auta?
odpowiednikiem A4 będzie S60.
U mnie tam sporo volvo jeździ... ale to może zależy od regionu gdzie mieszkamy. A co do tego że są bardzo wielkie.. no XC są mniej więcej takie duże jak inne auta w tej klasie, więc nie czaje pytania..
Odpowiednikiem A4 do 2001 chyba roku jest S40, póżniej wprowadzono S60 i to one zastąpiło miejsce.
Tańsza to jest tylko ropa dla diesla, diesel mniej pali i na tym wygrywa, ale żeby sobie taniej jeździć trzeba więcej wydać przy zakupie, w przypadku usterek naprawa jest droższa. Części i padające elementy potrafią stanowić ładną część wartości auta.
Super trwałe to były stare diesle bez turbin, trwałość nowoczesnych turbodiesli to spadek właśnie po dieslach z początku lat 90.
piotrauto napisał(a):1.odpowiednikiem A4 będzie S60.
aj mówie o s40, v40 tym od 95 roku a nie o tym najnowszym, s60 wtedy nie było, s40 wielkością przypomina a4?
Odpowiednikiem A4 do 2001 chyba roku jest S40, póżniej wprowadzono S60 i to one zastąpiło miejsce.
kpmtcs napisał(a):to i to ma zalety, jak weźmiesz diesela to ja wsiądziesz w benzyne to bedzie przyjemniejsza jazda, na początku silnik rwie a potem nie w dieselu na odwrót, jak bezyne to że dużo pali i mało elastyczny silnik i cena paliwa.
przyjemność -ekonomia
ale ja bym radziła diesela.
A na jakiej podstawie tak sądzisz? Ja Ci mówie, że s60 to odpowiednik A4, kolega Ci to mówi, a Ty inaczej, więc może jakieś argumenty na to byś przedstawil?