Diesel do 10.000 PLN

26 Wrz 2010, 11:52

Witam, chciałbym się dowiedzieć, co proponujecie do 10.000 zł, szukam tylko i wyłącznie DIESLA, najlepiej by był w KOMBI ale to już kwestia dogadania co i jak, wasze propozycje, które tutaj mi przedstawicie oczywiście będę sprawdzał za granicą :) (Holandia, Belgia) Chodzi mi przede wszystkim o to, czy dane auto jak i silnik ma dobrą opinie ?? Np. Opel Vectra z silnikiem 2.0 DTI, ponieważ mają np. łańcuszek rozrządu. Prosiłbym o wasze doświadczenia z danymi autami itp. :)
z góry dziękuję za odpowiedź :)

Pozdrawiam
Dzimi
Pozdrawiam
Dzimi
Dzimi
Początkujący

Miejscowość: Krosno Odrzańskie

26 Wrz 2010, 11:58

Ja bym Ci polecił też opla ale z silnikiem 1.7 Isuzu. Sam mam taki i sprawuje się ok pod wzgędem bezawaryjności. Z minusów: Jest głośny i nie ma żadnej dynamiki bo to tylko niecale 80km. Ale go polecam za bezawaryjność.
Sprzedam Audi A6, 03', 2.5 TDI, Prywatnie, Od 4 lat w PL.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

26 Wrz 2010, 12:00

ogólnie powiem, że póki co to chcę takie autko na pół roku kupić i na nim ewentualnie nie stracić :) i sprzedać chociaż za te same pieniądze.
Pozdrawiam
Dzimi
Dzimi
Początkujący

Miejscowość: Krosno Odrzańskie

26 Wrz 2010, 18:39

Ja od siebie mogę polecić Peugeota 306 z 2.0 HDI
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

26 Wrz 2010, 22:56

Ja bym polecił Alfę 156 ze świetnym dieselkiem pod maską JTD. Pierwsze diesle zasilane technologią common rail !

Jak chcesz autko na krótko, pół roku wnioskuję po wymogach prawnych, aby skarbówka nie węszyła ;) to może coś z pewniejszym spadkiem wartości, czy znikomym ;) Np Passat B4 1.9 TDI 110km. Znajdź w ładnym stanie, a kasy zostanie :)
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko

27 Wrz 2010, 12:40

Myślę ze Alfa 156 to najbardziej rozsądny wybór,co do Vectry to martwiłbym się tylko o słabe blachy i gniecie od spodu. Alfa ma też lepsze osiagi w tej wersji silnikowej-o ile się nie myle.
AutaCarmann
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Przygotuj auto do zimy
    Przed sezonem zimowym warto zainteresować się, czy nasze auto jest do niego przygotowane. A co trzeba zrobić, by tą zimę przejeździć bez problemów? O oponach zimowych pisał nie będę, bo to temat znany każdemu. ...

27 Wrz 2010, 12:52

U mnie w domu jest oprócz Koleosa, Laguny II, jest także Alfa 156 2.4 JTD. Mało pali średnio 7 litrów, wygodne, ładne, zaawansowane technicznie. Auto o podobnej klasie co np Audi A4, a dużo tańsze. Więc po co przepłacać :) A dodatkowo kupując popularniejsze auta typu A4, bez autocasco, nie zostawił bym auta pod chmurką. Ale o czym ja tu piszę, przecież A4 z końcówki lat 90, z silnikiem 1.9 TDI 110km kosztuje kupę kasy :) Na pewno w 10000zł się nie zmieści, a Alfa owszem.
Do Vectry B nic nie mam, sam miałem swego czasu. Wady to słabe blachy. Jeżeli myślisz o Vectrze to tylko benzyna lub LPG. Diesle to tragedia pod względem dynamiki, a i trwałość pozostawia wiele do życzenia.
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko