Diesel do 10.000 PLN

26 Wrz 2010, 12:52

Witam, chciałbym się dowiedzieć, co proponujecie do 10.000 zł, szukam tylko i wyłącznie DIESLA, najlepiej by był w KOMBI ale to już kwestia dogadania co i jak, wasze propozycje, które tutaj mi przedstawicie oczywiście będę sprawdzał za granicą :) (Holandia, Belgia) Chodzi mi przede wszystkim o to, czy dane auto jak i silnik ma dobrą opinie ?? Np. Opel Vectra z silnikiem 2.0 DTI, ponieważ mają np. łańcuszek rozrządu. Prosiłbym o wasze doświadczenia z danymi autami itp. :)
z góry dziękuję za odpowiedź :)

Pozdrawiam
Dzimi
Pozdrawiam
Dzimi
Dzimi
Początkujący

Miejscowość: Krosno Odrzańskie

26 Wrz 2010, 12:58

Ja bym Ci polecił też opla ale z silnikiem 1.7 Isuzu. Sam mam taki i sprawuje się ok pod wzgędem bezawaryjności. Z minusów: Jest głośny i nie ma żadnej dynamiki bo to tylko niecale 80km. Ale go polecam za bezawaryjność.
Sprzedam Audi A6, 03', 2.5 TDI, Prywatnie, Od 4 lat w PL.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

26 Wrz 2010, 13:00

ogólnie powiem, że póki co to chcę takie autko na pół roku kupić i na nim ewentualnie nie stracić :) i sprzedać chociaż za te same pieniądze.
Pozdrawiam
Dzimi
Dzimi
Początkujący

Miejscowość: Krosno Odrzańskie

26 Wrz 2010, 19:39

Ja od siebie mogę polecić Peugeota 306 z 2.0 HDI
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

26 Wrz 2010, 23:56

Ja bym polecił Alfę 156 ze świetnym dieselkiem pod maską JTD. Pierwsze diesle zasilane technologią common rail !

Jak chcesz autko na krótko, pół roku wnioskuję po wymogach prawnych, aby skarbówka nie węszyła ;) to może coś z pewniejszym spadkiem wartości, czy znikomym ;) Np Passat B4 1.9 TDI 110km. Znajdź w ładnym stanie, a kasy zostanie :)
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko

27 Wrz 2010, 13:40

Myślę ze Alfa 156 to najbardziej rozsądny wybór,co do Vectry to martwiłbym się tylko o słabe blachy i gniecie od spodu. Alfa ma też lepsze osiagi w tej wersji silnikowej-o ile się nie myle.
AutaCarmann
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kultowe japońskie silniki
    Kultowe japońskie silniki nie bez powodów zdobyły na świecie rzesze fanów, którzy doceniają nie tylko ich niezawodność, ale również dużą podatność na modyfikacje. Oto kilka świetnych japońskich ...

27 Wrz 2010, 13:52

U mnie w domu jest oprócz Koleosa, Laguny II, jest także Alfa 156 2.4 JTD. Mało pali średnio 7 litrów, wygodne, ładne, zaawansowane technicznie. Auto o podobnej klasie co np Audi A4, a dużo tańsze. Więc po co przepłacać :) A dodatkowo kupując popularniejsze auta typu A4, bez autocasco, nie zostawił bym auta pod chmurką. Ale o czym ja tu piszę, przecież A4 z końcówki lat 90, z silnikiem 1.9 TDI 110km kosztuje kupę kasy :) Na pewno w 10000zł się nie zmieści, a Alfa owszem.
Do Vectry B nic nie mam, sam miałem swego czasu. Wady to słabe blachy. Jeżeli myślisz o Vectrze to tylko benzyna lub LPG. Diesle to tragedia pod względem dynamiki, a i trwałość pozostawia wiele do życzenia.
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko