21 Kwi 2016, 16:42
Witam.
Tak jak w temacie zamierzam zakupić diesla do 20000 tyś zł niestety z motoryzacją jestem nieobeznany dlatego zwracam się z prośbą o pomoc do was.
Dlaczego diesel? Ponieważ tygodniowo(7 dni w tygodniu) robię minimalnie 350km, praca + szkoła oddalone od mojej miejscowości o 25 km w jedną stronę droga jest raczej prosta przez miasto jadę max 2 km do tego od czasu do czasu jakieś wypady na weekend zwykle do 300km w jedną stronę od domu więc rocznie uzyskuję około 25-30tyś km dodatkowo zamierzam za 2-3 lata wyjechać za granice (Praca. Aktualnie tylko podczas dłuższego urlopu tam jeżdżę). Moje wymagania odnośnie samochodu są proste:
1. Na pierwszym miejscu i najważniejsze chcę aby miał jak najtrwalszą karoserie czyli gruby ocynk,plastik, aluminium lub inne wynalazki gdyż samochód będzie stał cały rok pod gołym niebem i wolę dać pieniądze na nowe części silnika niż na blache
2. Mała awaryjność lecz części nie muszą być tanie najważniejsze żeby był mało awaryjny
3. Tempomat, Automatyczna klimatyzacja,elektryczne szyby jeżeli były to kombi to mile widziany czujnik parkowania.
4. Jeśli chodzi o nawozie to jest mi to obojętne czy to kombi, sedan czy hateback
Z góry dziękuję za pomoc