Diesel do 20tyś zł

21 Kwi 2016, 16:42

Witam.

Tak jak w temacie zamierzam zakupić diesla do 20000 tyś zł niestety z motoryzacją jestem nieobeznany dlatego zwracam się z prośbą o pomoc do was.
Dlaczego diesel? Ponieważ tygodniowo(7 dni w tygodniu) robię minimalnie 350km, praca + szkoła oddalone od mojej miejscowości o 25 km w jedną stronę droga jest raczej prosta przez miasto jadę max 2 km do tego od czasu do czasu jakieś wypady na weekend zwykle do 300km w jedną stronę od domu więc rocznie uzyskuję około 25-30tyś km dodatkowo zamierzam za 2-3 lata wyjechać za granice (Praca. Aktualnie tylko podczas dłuższego urlopu tam jeżdżę). Moje wymagania odnośnie samochodu są proste:
1. Na pierwszym miejscu i najważniejsze chcę aby miał jak najtrwalszą karoserie czyli gruby ocynk,plastik, aluminium lub inne wynalazki gdyż samochód będzie stał cały rok pod gołym niebem i wolę dać pieniądze na nowe części silnika niż na blache
2. Mała awaryjność lecz części nie muszą być tanie najważniejsze żeby był mało awaryjny
3. Tempomat, Automatyczna klimatyzacja,elektryczne szyby jeżeli były to kombi to mile widziany czujnik parkowania.
4. Jeśli chodzi o nawozie to jest mi to obojętne czy to kombi, sedan czy hateback

Z góry dziękuję za pomoc
Matha
Nowicjusz

Auto: VW Golf IV

21 Kwi 2016, 17:42

Audi A4 b6 1.9
Saab 9-3 1.9
Honda Accord VII 2.2
Citroen C5 II 2.0

Chociaż audi będzie miało najlepszą blachę
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

21 Kwi 2016, 18:02

Volvo S80 2.4 D5:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Opel Vectra C 1.9 CDTI 150KM
Saab 9-3 1.9 TiD
Renault Laguna II FL 2.0 dCi
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

25 Kwi 2016, 06:58

Dzięki za pomoc przez te kilka dni byłem zajęty poszukiwaniami i ostatecznie 3 egzemplarze wpadły mi w oko lecz najpierw chciałbym prosić aby ktoś powierzchownie ocenił czy warto jechać je sprawdzić gdyż 2 z nich są oddalone od mojej miejscowości o ponad 200 km

[link do oferty na Allegro wygasł]
Matha
Nowicjusz

Auto: VW Golf IV