Diesel do 6 tys.

02 Sie 2018, 14:46

Gdybym potrafiła sama je przesiać to bym to zrobiła :( ale dzięki.
Yosanne
Nowicjusz

Auto: Honda Civic

02 Sie 2018, 14:48

Nie tłumacz lenistwa i niewiedzy. Codziennie takie osoby jak Ty pytają o to samo i te same auta po 20 razy. My codziennie po 20 razy tłuczemy to samo.
Gdybyś wykazała absolutne minimum inicjatywy (czyli spędziła godzinę-dwie na przejrzenie ostatnich 3-4 stron) to byś wiedziała, że Almery a tym bardziej w dieslu nie polecamy, że Leon za 4k to śmieć itp itd. Przecież większość Twoich linków nie powinna się tutaj znaleźć.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

02 Sie 2018, 15:08

Ok. Nie będę się kłócić. Przez ostatnie dwa tygodnie przeczytałam pół internetu na temat polecanych i niepolecanych aut, akurat do takich wniosków jak piszesz, dot. Almery, nie dotarłam. Dla mnie te ogłoszenia to już efekt selekcji... Może i jestem laikiem w temacie ale myślisz że wyzywanie od leni jakoś wpłynie pozytywnie na sytuację? Można przecież nic nie pisać, jak sie nie ma ochoty powtarzać. Temat można zamknąć. Dzięki.
Yosanne
Nowicjusz

02 Sie 2018, 15:11

Przeczytałaś pół Internetu i nie wiedziałaś że Leon w dieslu za 4000 zł (do tego sprowadzony) to zły wybór? :o

No tak, najlepiej strzelić focha jak sie nie ma racji. Eh :ok:
galakty
Forumowicz VIP

02 Sie 2018, 15:12

Nie strzelam focha, przyjęłam do wiadomości że nie mam racji, co jeszcze mam zrobić żebyś się ode mnie odczepił? Przeprosić? Pokajać się? Ubiczować?
Yosanne
Nowicjusz

02 Sie 2018, 15:25

Nie. Wziąć się w garść, przejrzeć swoje linki jeszcze raz, odsiać gruzy i wrzucić do oceny. Nie mam na celu Cię zniechęcić tylko pomóc, ale nie będę powtarzał tego samego 20 razy dziennie albo przeglądał 15-20 ogłoszeń (i raczej nikt inny też nie będzie co widać). Kupno auto w Polsce za dwie wypłaty to trudny temat, nie możesz się poddać i obrażać już na starcie.
galakty
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS - limuzyna dla Prezesa
    Limuzyny pełnią nie tylko funkcję reprezentatywną. Z jednej strony są to samochody naszpikowane najnowszą technologią i rozwiązaniami inżynieryjnymi, z drugiej – najlepsze modele oferują coś więcej, niż tylko technikę. ...

02 Sie 2018, 15:42

Nie poddaje się, poszukam pomocy gdzie indziej. Jak pisałam, gdybym potrafiła sama odsiać gruzy, to bym nie pytała. Dzięki za wszystkie rady. Pozdrowienia.
Yosanne
Nowicjusz

02 Sie 2018, 16:02

Uparta jesteś jak osioł. Niech Ci będzie, przejrzę je na szybko i wypiszę które są OK.

[link do oferty na Olx wygasł] tylko musiałby zjechać z ceną, bo trochę jest do poprawienia
[link do oferty na Olx wygasł] nie wygląda źle, chociaż trochę tanio
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wydaje mi się że coś z przodem było, ale kiepskie zdjęcia. I tak wygląda lepiej niż 90% tego co wrzuciłaś
[link do oferty na Olx wygasł] całkiem
galakty
Forumowicz VIP

02 Sie 2018, 18:05

Ja przejrzałem wszystkie linki :mrgreen: ale niewiele pamiętam z tego, co zobaczyłem.
Ogólnie:
1. Almera nie jest zbytnio udanym autem. Wprawdzie pojawił się tam jedyny udany silnik (2.2 di), ale pozostają inne problemy np blacha.
2. Seata Leona za 3k odpuść.
3. Mazda 3 za 5k to kiepski pomysł.
4. Nie wiadomo co doradzić, bo w jednym temacie pojawia się i Corsa z litrowym silnikiem i o dwa segmenty większa Primera

Galakty ogarnij bajerę, bo znów jesteś zbyt toksyczny
Ostatnio edytowany przez mike, 02 Sie 2018, 18:06, edytowano w sumie 1 raz
Powód: uzupełnienie info
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

02 Sie 2018, 19:14

Ja bym szukał wspomnianą wcześniej Astrę G:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

02 Sie 2018, 19:31

1. Almera nie jest zbytnio udanym autem. Wprawdzie pojawił się tam jedyny udany silnik (2.2 di), ale pozostają inne problemy np blacha.

Dzięki! Znalazłam inne wersje silnika w Almerach w dwóch różnych rankingach, jako polecane i niepolecane - dlatego w sumie czuję, że im więcej czytam, tym jeste głupsza. Nissan wypada z puli.

2. Seata Leona za 3k odpuść.
3. Mazda 3 za 5k to kiepski pomysł.

Tak właśnie myślałam, że nie za te pieniądze...

4. Nie wiadomo co doradzić, bo w jednym temacie pojawia się i Corsa z litrowym silnikiem i o dwa segmenty większa Primera

To aż dwa segmenty więcej? No cóż, zgodnie z tym, co zdołałam wyczytać. trzeba patrzeć na stan, a nie na markę ;) dlatego odrzuciłam wszystko co z komisów, staram się szukać od właścicieli, którzy mają auto parę lat i coś o nim mogą powiedzieć (trochę jednak odrobiłam zadanie domowe przed napisaniem wątku na forum, wbrew temu co twierdzi Galakty ;) ). To czego mi właśnie brakuje, to wiedzy, ile dane auto powinno kosztować, żeby zorientować się od razu że Primera nie za te pieniądze, a Clio przeszacowane...

Dzięki, zobaczę sobie te Ople. Jakiś konkretny silnik doradzacie? Diesel rozumiem najlpiej te 1,7 a benzyna (z Lpg)?
Yosanne
Nowicjusz

02 Sie 2018, 19:32

1.4, od biedy 1.6 ale pali olej i to sporo.
galakty
Forumowicz VIP

02 Sie 2018, 21:21

Yosanne napisał(a):trzeba patrzeć na stan, a nie na markę
tak, ale pomyśl też w ten sposób - auto klasy średniej (segment D, Primera, Vectra, Mondeo, 626, Avensis, Laguna, 406 etc) będzie zazwyczaj starsze (rocznikiem się nie jeździ, ale nie uprzedzajmy faktów), ale mają za sobą większe przebiegi i są bardziej zużyte - no bo kto kupował takie auto jako nowe, aby jeździć tylko po bułki?
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

02 Sie 2018, 22:51

Pionek wrzucił ładną Astre którą masz pod nosem,ja bym się jej bliżej przyjrzał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012