Cougar nawet ok (choć trochę wieje takim "tanim lansem" ale trudno) 2.0 130 km i w gaz takiego? - wydaje się też mniejszy od pozostałych coupe/sedanów i nie śmierdzi latami 90s. Pytanie tylko - czy te kanapy z tyłu w razie czego są "użytkowe", czy raczej tylko placebo? I jak z jego awaryjnością/częściami bo jest to chyba dosyć egzotyczny model (a Fordy ogólnie "można przeczytać" że są dosyć felerne)?
Honda Accord VI Sedan/Coupe też są w miarę ok, tylko duże ale dorzucę do listy "interesujących" mnie modeli. BMW e36 raczej niezbyt mnie urzeka, zbyt kwadratowy.
A może jakiś stary Merc np. CLK W208 2.0 / 2.3 i w gaz?
Ta Honda Civic VI wydaje się ok (Fastback - dla mnie idealny mały sedan). Tylko czy silnik 1.5i 114KM - znosi dobrze gaz? I istotne pytanie, czy wystarczy na trasę? Chcę zoptymalizować spalanie, a nie lubię ciągnąć się po autostradzie 120, raczej te 160km/h chciałbym żeby mógł lecieć bez obciążania silnika
Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować? Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
Skrzynia automatyczna Multitronic - opis, awarie Skrzynia Multitronic to bezstopniowa, automatyczna przekładnia stosowana w samochodach marki Audi z napędem przednim i silnikiem umieszczonym wzdłużnie. Produkowano je do 2016 roku. Do dziś możemy je spotkać w modelach A4, ...
Głównie na krajówki i autostrady, raz na ruski rok na zakupy do marketu. Ale garażu/miejsca nie mam nigdzie więc parkowania w mieście. Silnik bym chciał większy, ale rozmiar średni - ten Civic właśnie gabarytowo idealny, ale niestety silniki tylko 1,4; 1,5; 1,6 (rzadkość). Accord to już długa szafa ~40cm dłuższa.
To może tak - czy któryś z poniższych jest W OGÓLE wart obejrzenia, które od razu można zdyskwalifikować? 1. [link do oferty na Olx wygasł] 2. [link do oferty na Olx wygasł] - cena POŁOWY samochodu? hehe 3. [link do oferty na Olx wygasł] 4. [link do oferty na Olx wygasł] 5. [link do oferty na Olx wygasł] 6. [link do oferty na Olx wygasł] 7. [link do oferty na Olx wygasł] 8. [link do oferty na Olx wygasł] 9. [link do oferty na Olx wygasł]
Obejrzałem kilka benzyniaków m.in Honde Accord/Civic, ale niestety to nie to - zdecydowanie bardziej pasuje mi diesel, dlatego niestety muszę powrócić do wątku.
Ostatnio przykuł moją uwagę Seat Cordoba II (bądź I FL jak kto woli) 5d sedan w silniku 1.9 TDI; 110km - w cenach 5-6tys można już znaleźć chyba w przyzwoitym stanie (np. od jakiejś pani w średnim wieku). Samochód wart uwagi? Silniki TDI są nie do zdarcia z tego co wiem, ktoś wcześniej pisał że Cordoby/Ibizy tylko do miasta, ale 1.9TDI 110km zdaje się dać radę na trasie...?
1.9 tdi na trasy jest bardzo fajne,wczoraj jechałem swoim bmw 318i 118 o pojemności 1895 cm benzyna i jechałem za swoim tatą który ma 1.9 tdi 115km i powiem Ci że podczas przyśpieszania moje bmw ledwo co nadążało. dopiero gdy się rozpędziłem powyżej 120 zaczynał jakoś jechać po autostradzie ale obroty powyżej 4000 więc spalanie na poziomie 8 litrów. Zaznaczam też,że 1.9 tdi ma tą samą pojemność czyli 1895 cm co moje bmw. Niby w bmw są jakieś głupoty typu tylny napęd a jednak nie wiele on daje podczas jazdy to ani wada ani zaleta. Osobiście gdybym miał teraz kupować zastanowiłbym się także nad jakimś starszym audi 2.5 tdi 140km może to i złom ale objeździ nie jedno nowe auto jak było w miarę dbane.
Silnik tak właśnie sądziłem - głównie chciałem się dowiedzieć czy paka i pozostała część Cordoby I FL ma coś do zarzucenia, czy jest to samochód godny uwagi. No i czy za te ~6 tys dostanę Cordobę I FL w przyzwoitym stanie? Plusem jest że to nie jest chyba samochód "młodzieżowy" (wersja sedan) więc dostać może można dobrze zakonserwowany po jakiejś babci co jeździła na zakupy jedynie...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.