Diesel/gaz 5-8tys zł.

03 Sie 2015, 08:41

Chcesz jeździć po 160km/h cordoba albo Ibiza?
Czysty debilizm.
I nieważne jaki ma silnik to nie auto na trasę.
Milion razy było dlaczego, kończę wypowiedzi w tym temacie a Ty rob co chcesz bo nic Ci nie pasuje a budżet masz marny.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

03 Sie 2015, 13:15

Nie potrzeba wulgarnych epitetów z powodu, że nie chcę zrobić po Twojej myśli... Założenie jest chyba forum "dyskusyjne", a nie "nakazujące". Tymbardziej, że skorzystałem ze wskazówek - ale po przejechaniu się PB/LPG uznałem że nie odpowiada mi ich praca/silnik - ciężki gaz, szarpiący itp.
Szukałem w archiwum i niestety nie znalazłem dlaczego Cordoba nie w trasę (pomijając, że trasy mam na myśli w 90% szybkiego ruchu tj do 90km/h, czyli w praktyce ~120km/h. Autostrady i prędkości do 140/150km/h to raczej rzadkość).
Myślałem że może z powodu małych silników SDI, ale znalazłem 1.9TDI który w pełni mi wystarczy w trasie. Więc nie wiem jaka inna przyczyna - ze za lekki? Że segment B? Czy że trzęsie bo diesel i "hałas" (które mi raczej nie przeszkadzają, a zresztą w wersji poliftowej zostało to podobno zdecydowanie poprawione).
Blazkowicz
Początkujący

03 Sie 2015, 21:51

Wiesz dźwięk jest taki jaki jest i nie ma co się oszukiwać,ze jest dosyć głośno.
Dlaczego akurat seat? Osobiście jeśli celujesz w mniejsze samochody to zastanów się nad roverem 45 w dieslu 2.0 silnik fajny i wcale nie gorszy od 1.9tdi spalanie też podobne.
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

04 Sie 2015, 07:24

Z tym hałasem nie przeszkadza mi to jakoś strasznie. Aktualnie jeżdżę na codzień Scenicem 1.9 DCI z 99r i jest ok. No chyba że ta Cordoba hałasuje wielokrotnie bardziej.
Seat z kilku powodów - solidna niezawodna marka, niewielki, 4drzwiowy - zdaje się być w miarę uniwersalny z naciskiem na małe trasy/miaso, fajny silnik 110km i genialne spalanie ~5l, wnętrze ma ok (co przy samochodach w tych rocznikach rzadkość), zewnątrz też ok no i 5-6k spoko cena moim zdaniem jak za taki pakiet.
Ten Rover 45 też fajny samochód, będę miał go na pewno na uwadze i jeśli znajdę w ciekawym stanie to na pewno nie będę się upierał przy Cordobie. Ale tu już na minus ciut mniejsza moc i wnętrze już widać ten XXw.
Tylko jak jest z usterkami/serwisowaniem/kosztami/częsciami-zamiennikami Roverów w praktyce? Bo moja wiedza jest oczywiście stereotypowa, a tam ta marka uchodzi za awaryjną/lipną? (mało popularna marka = drogie części itp)
Blazkowicz
Początkujący

04 Sie 2015, 09:52

To kupuj Cordobe, lecz potem kręgosłup i niechaj Ci spala to 5 litrów :lol:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra