REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Przy prędkościach na tych trasach to i benzyna powinna być w miarę oszczędna (oczywiście zależy też od samego silnika), oczywiście nie tak jak HDI ale różnica nie powinna być jakaś wielka.Schmeiser napisał(a):Obecnie jeżdżę 100km dziennie trasą krajową i obwodowka.
Schmeiser napisał(a):Najważniejsza rzeczą jest dla mnie ekonomia utrzymania auta.
Rokiko napisał(a):Patrząc na samochody z silnikami benzynowymi można pomyśleć np. o Toyota Corolla 1.6 VVTi https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-co ... DVI9n.html l
galakty napisał(a):Mnie by męczyło robienie 100 km dziennie wolnossącą benzyną 1.6, także go rozumiem
galakty napisał(a):Mnie po prostu męczy wachlowanie biegami i kręcenie, często robię trasy i o ile na obwodnicach/ekspesówkach jest bardzo fajnie, o tyle na krajowych gdzie co chwilę 60-120 km/h robisz to po czasie męczy, a cicho też specjalnie nie jest jeśli kręcisz benzynę
franccc napisał(a):Zapominacie Panowie w jakim kraju mieszkamy. To, że samochód po wyjeździe z fabryki kilkanaście lat temu miał ego/dla nie oznacza, że ma go nadal
szybki napisał(a):Ogólnie skoro żyjemy jeszcze w czasach gdzie konstrukcji typu 1,6 vvti nie trzeba oglądać w muzeum a sama e12 fl jest dopracowanym autem to po co wymyślać jakieś kwadratowe jaja w postaci starych mini diesli i to w starym pugu albo Fiacie gdzie są jeszcze inne tematy jak elektromechanika albo papierowy zawias.
galakty napisał(a):wtrysków i dwumasy to ma się popsuć?
galakty napisał(a):Benzyna z LPG spoko, gorzej jak ktoś na przykład parkuje na podziemnym i z LPG wjechać "nie można".
szybki napisał(a): nie ma znaku zakazu nie ma tematu.