Diesel Kombi

01 Paź 2013, 07:08

Witam

Potrzebuję kupić w miarę szybko, dosyć przestronnego diesla w kombiaku do 7000. Doradźcie coś proszę. Wymagań specjalnych nie mam jedynie co to, aby nie był to żaden VW.
koper124
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

01 Paź 2013, 07:37

Dlaczego VW odpada? Akurat tutaj świetnie pasowałby Passat B4.

Moje propozycje:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Paź 2013, 18:51

Na pewno 406-tka jest dobrym rozwiązaniem( lepszy byłby benzynowiec z lpg).
W dieslu fajnie chodzi poliftowe Megane .
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

01 Paź 2013, 19:10

Dociągniesz do 10 tysiaków? W tej cenie chodzą dobre volvo v40.
Garażer
Początkujący

Auto: Opel Astra
Rok produkcji: 1998

01 Paź 2013, 20:32

Polecam Mondeo Mk2. Szukaj takiego od 5k w gore ponieważ te tańsze sa pordzewiale i zajezdzone. Wiem z własnego doświadczenia.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

01 Paź 2013, 22:03

VW odpadają z powodów estetycznych jakoś mi się nie podobają i są strasznie oklepane. Co do samochodu to ma to być z jednej strony wół do roboty w którym będę mógł wozić graty, a z drugiej też taki którym mógłbym wyskoczyć na weekend czy wakacje. Volvo V40, jest samochodem dla mnie pięknym i myślałem o nim, ale niestety za małe, z tyłu dosyć ciasne, tak samo Megane. Robię miesięcznie około 3k do 4 k kilometrów więc boję się przy gazie szybkiego zużycia silnika a zwłaszcza pompy paliwa i wtrysków. Diesel też dla tego, że odliczam Vat i jakbym nie kalkulował to koszty jazdy wychodzą tak samo, a nie muszę się martwić instalacją gazową która zabiera miejsce.
koper124
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda CX-5, nowa generacja modelu
    W środę czyli w przeddzień salonu w Los Angeles, Mazda zaprezentowała zupełnie nową generację modelu CX-5. Ten kompaktowy SUV w 2012 roku dał początek nowej, wielokrotnie nagradzanej gamie modelowej marki, wykorzystującej ...
    Cyfrowa asystentka o imieniu Alexa dla Lexusa i Toyoty
    Samochody marek Toyota i Lexus zyskają możliwość sterowania głosem dzięki wykorzystaniu cyfrowej asystentki o imieniu Alexa, opracowanej przez Amazon – tak postanowił japoński koncern, do którego należą obie ...

01 Paź 2013, 22:05

A co sądzicie o Vectra B 101KM lub 125KM?
koper124
Nowicjusz

02 Paź 2013, 06:13

Mówisz o dieslu? 2.0DTI sobie daruj,ma problemy z pompą której naprawa czy regeneracja bywa droga.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Paź 2013, 08:47

No to może po prostu niezniszczalna Octavia z 1,9 TDI..?
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

02 Paź 2013, 20:16

Octawia to w sumie prawie to samo co VW, z resztą w tej cenie to tylko I, a one z tego co widzę na ulicach to dosyć słabe blachy mają.

Najbardziej mi jakoś leży
1. Volvo V 70 (1997-1999) 2,5 TDi 140KM od Audi. Niestety nie znalazłem na jego temat żadnych opinii, wprawdzie wiem, że to jest jak czołg i w końcu następca poczciwej 850 tki, ale może ktoś z was miał doczynienia z tym pojazdem i może się podzielić wrażeniami.
2. Citroen Xantia, 2.0 HDI tutaj jedyną obawą dla mnie jest pompa zawieszenia hudraulicznego. Sprowadzonych jest mało na rynku, a u nas w kraju znając rodaków nie koniecznie może ona być w należytym stanie, a koszty naprawy nie są małe.
3. Opel Vectra 2.2 125KM. Też opinii nigdzie nie mogę znaleźć

No i to by było na tyle.
Z góry dzięki wszystkim za pomoc.
koper124
Nowicjusz

02 Paź 2013, 21:08

Octavia rdzewieje :shock: pierwsze słysze.. wszystkie Octavie posiadają ocynkowane nadwozie.
Barol
Awatar użytkownika

04 Paź 2013, 06:44

Oczywiście mogę się mylić, ale wydaje mi się, że Octavie pierwszej generacji miały dopiero cynkowane blachy po 2000r. Oczywiście nie mówię tutaj o rdzewieniu jak Polonez czy Żuk, ale z tego co widziałem Skody z lat 1996-2000 to progi i nadkola w wielu były rude.
koper124
Nowicjusz

04 Paź 2013, 06:53

Z resztą i tak na Octavkę to nie ten budżet.
koper124
Nowicjusz

04 Paź 2013, 07:19

Wszystkie Octavie miały ocynk. No za 7000zł ciężko będzie o Octavie w benzynie a co dopiero w dieslu.
Barol
Awatar użytkownika

16 Paź 2013, 13:28

Dozbierałem do 14 koła, trochę się sprecyzowałem i nie musi być koniecznie diesel. Jedynie co mam za wymaganie to aby nie była to ani Skoda, ani VW bo mi się przeogromnie nie podobają.
Konkretnie zastanawiam się BMW e39 w benzynie i ją zagazować. Teraz tylko jaki silnik wybrać i jak który się w gazie zachowuje. Diesel BMW odpada z powodu cen części zamiennych. Albo VOLVO V70 diesel. Benzyny z tego co wiem kiepsko znoszą gaz.

Chyba, że macie jakąś alternatywę.
Z góry wszystkim dzięki za pomoc w wyborze.
koper124
Nowicjusz