Jako, że to mój pierwszy post na forum chciałbym się ze wszystkimi przywitać... Tak więc SIEMKA WSZYSTKIM !
Zagościłem u was ponieważ od jakiegoś czasu myślę nad zmianą swojego lekko wysłużonego już Focusa na coś nowszego
Moje wymagania:
Cena: do 40tys, jeśli będzie coś sensownego za 30 to dlaczego nie
Silnik: pojemność obojętna, koniecznie diesel !
Skrzynia: automat, gdyż z racji problemów z nogą nie mogę sobie pozwalać na ciągłe machanie pedałem sprzęgła...
Autko ma być duże, z pojemnym bagażnikiem (jestem duszą majsterkowicza, pojemność jest dość istotna choćby przy remontach)...
Co do wieku, jest on mi obojętny, ale preferowałbym autka do 10lat, przebieg jaki jestem w stanie zaakceptować to 220-230kkm... Ma być jak najmniej awaryjne, no i dobrze by było gdyby ceny części nie powalały na kolana...
Najchętniej kupiłbym Audi A4 B7 (2.0TDI) bądź VW Passata B6 (2.0TDI) jednak opinie o tych silnikach (i nie tylko) samochodach mnie szokują... Straszne niewypały...
A, i jeszcze bardzo ważną kwestią jest też wytrzymałość blachy. Chciałbym aby samochód nie był podatny na rdzę, tak jak mój obecny focus... Wiem, że w tym segmencie nienagannie spisuje się AUDI oraz BMW ( tutaj dodam, że podoba mi się E46 z silnikiem 3.0D).
Myślę, że napisałem o wszystkim. Teraz proszę was - specjalistów o porady, gdyż chciałbym kupić samochód na dłużej...