Diesel odpalanie

19 Sie 2008, 17:34

Witam

Czy mógłby mi ktoś pomóc w odpaleniu żuka z silnikiem Diesel

Bo ja rozumiem tak
przekręcam kluczyki ale tylko trochę by niby się te świece rozgrzały i dopiero potem mogę kręcić

ale ja sobie wsadziłem kluczyki czekam kolo 30 sek i kręcę trochę dalej gdzie powinien rozrusznik się ruszać a tu lipa nic

Czy w żuku są jakieś przyciski albo coś bo ja nic nie widzę a nawet nie wiem jak to ma wyglądać i żadnych sygnalizatorów tez nie ma

Wiec ? jak to zapalić?
MoskiT
Nowicjusz

• 20 Sie 2008, 11:51

juz wiem jak odpalić
    MoskiT
    Nowicjusz

23 Sie 2008, 19:32

wiec jak odpaliles ?
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

23 Sie 2008, 19:38

normalnie pod siedzeniem był włącznik akumulatora co myślałem ze tam schowek jest

potem taki ale przycisk trzeba było przytrzymać żeby świece rozgrzać żadnych kontrolek no i przekręcam kluczyk do końca i rozrusznik się kreci no i odpaliłem i już jeździłem i jeżdżę

Żaden problem z dieslami :D

po prostu nigdy nie odpalałem diesla tylko benzyniaki
    MoskiT
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Nowe VW Transportery T6 dla Policji
      Volkswagen Samochody Użytkowe, na zamówienie Komendy Wojewódzkiej Policji w Poznaniu, w procedurze przetargu publicznego, na początku grudnia dostarczył Policji flotę 100 Transporterów T6 z silnikiem ...