Witam! Najchętniej w tym momencie zacząłbym krzyczeć POMOCY!
![Szczęśliwy :D]()
Doprawdy szukam auta za 40 000 zł (do max 42-43) i naprawdę mam już dość ciąglego przeglądania ogłoszeń. Szukam auta raczej w dieslu (23-25 tys. km rocznie) w miare mocnego (minimum 140 KM), hatchback segmentu C (czyli takie wielkości Golf Civic Focus) lub sedan D (A4, BMW 3) lub ewentualnie jakieś propozycje (czemuby nie Coupe, ostatnio też spodobał mi się Qashqai. Chodzi o to aby siedzący z tyłu też mieli wygodnie). Auto w miare wyposażone - klimatronik i tempomat, fajną opcją jest szklany dach ale nie łudzę się ze w tych pieniądzach coś znajdę.
No i auto miałoby mi się podobać
![Szczęśliwy :D]()
Rocznik tak od ’06-. Ostatnio w oko wpadły mi:
- VW Scirocco 2.0 TDI
- Nissan Qashqai 2.0 Dci
- Audi A4 B8 2.0 TDI 120-143 KM
- VW Jetta A6 2.0 TDI
- BMW 320D 163- KM
- Volvo C70 D5 2.4
- Mazda 3 / 6 2.2 MZR
- Lexus IS 220D 2.2 177-
- MB CLK W209 270
- H Accord VII/VIII 2.2 i-CDTI
Choć przyznam szczerze ze auta uzywam – w tygodniu na dojazdy do pracy ponad 20 km w jedną stronę + 1-2 wyjazdy zeby coś gdzieś załatwić/zakupy itp. i w weekendy zazwyczaj z dziewczyną i ze znajomymi różnorakie wypady na imprezy/kino/kolacja/do znajomych (zazwyczaj ok. 30-40 km lub więcej) bądź wyjazdy na weekend (z dziewczyną+bagaze, czasem komplet 4 osob).
Mysłałem aby na dojazdy do pracy kupić jakis Diesel/LPG za 3-4 tys. a na reszte podróży Focus ST 225 lub Civic Type-R FN2, co wogole myslicie o tym pomysle? Jak wygląda sprawa posiadania 2 aut? Miejsce na parkingu mam także to nie problem. Czekam na Wasze sugestie, ew. propozycje jeszcze innych aut itp.
Z gory dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()