Witajcie ! przeczytałam już wiele wątków, jednak nadal mam dylemat. Największy to taki: zbieram na pierwsze auto od dawna, aktualnie mam 6 tys. zł i własnie za tyle planowalam sobie kupić. Ostatnio jednak zaczelam sie zastanawiac, czy nie poczekac jeszcze troche i nie kupic za 10-11 tys. auta mlodszego, widzialam juz oferty rocznik 05/06 w tej cenie.. Dylematow jest wiecej poniewaz:
1. Benzyna + LPG czy diesel - jezdze aktualnie astra na gaz, sa problemy, szczegolnie zima, czasem zlej jakosci gaz itp, ale jezdzi sie w miare tanio. Z drugiej strony: uzywane diesle z duzym przebiegiem - ryzykowny zakup.
2. Lepsze auto do 6tys. starsze ale "porzadniejsze" czy dolozyc do 11tys. i np. peugeot 206, renault clio 1,5, opel corsa 1,3 - roczniki 05/06 <- wszystko w dieslu .
Auto dla kobiety, planowany przebieg ok 1 tys km/miesiac. malo awaryjne, EKONOMICZNE, male, dwudrzwiowe w zueplnosci wystarczy. Oczywiscie w ciemno nic nie kupie, mam w rodzinie "znawcow" mechanikow ktorzy mam nadzieje ze pomoga mi w zakupie, - rady juz byly, fiat punto/panda, ale nie widza mi sie te autka, jednak jesli naprawde bylyby najlepszym wyjsciem to oczywiscie takie wybiore. Bardzo prosze o pomoc w podjeciu decyzji czego szukac pozdrawiam
![Uśmiechnięty :)]()